10 Ιαν 2017

Σάμος SOS: Να παύσει ο υπουργός να μετατρέπει τo τουριστικό νησί μας σε φυλακή

Τις δηλώσεις του υπουργού μεταναστευτικής Πολιτικής στις οποίες επανέλαβε την πρόθεσή του για δημιουργία κλειστού τύπου κέντρου στη Σάμο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Σάμος SOS, ενώ παράλληλα αναφέρεται στο πόρισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, σύμφωνα με το οποίο η συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας δεν εμποδίζει τη μετακίνηση των μεταναστών στην ενδοχώρα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Η κίνηση ΣΑΜΟΣ SOS καταγγέλλει στους πολίτες της Σάμου τις νέες απειλές
που εκσφενδόνισε εναντίον του νησιού μας ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  κ Μουζάλας  στην πρόσφατη «Πρωτοχρονιάτικη τηλεοπτική του συνέντευξη». Αμετανόητος ο υπουργός επιμένει να προκαλεί τη Σαμιακή κοινωνία, λέγοντας και πάλι ότι θα δημιουργήσει φυλακή 200 παραβατικών λαθρομεταναστών και άλλες δομές Hot Spot στη Σάμο, και σε άλλα νησιά της παραμεθορίου μέχρι τον Μάρτιο.

Διαμηνύουμε στον κ. Μουζάλα να μην το αποτολμήσει. Να παύσει πάραυτα να μετατρέπει το τουριστικό μας νησί σε φυλακή, σε τόπο εγκλωβισμού και μόνιμης παραμονής λαθρομεταναστών, και μάλιστα την κρίσιμη εποχή των κρατήσεων από τους tour operators και της προσπάθειας να ανακάμψει και να ασχοληθεί επί τέλους σοβαρά με τη νόμιμη διαδικασία των μετεγκαταστάσεων και των απελάσεων, που ρητά προβλέπει η συμφωνία που συνεχώς επικαλείται, αλλά πάντα επιμελώς και σκόπιμα αποκρύβει  τη  σημαντική αυτή πρόβλεψη. Ενωμένος ο Σαμιακός Λαός δεν δέχεται άλλο τα ανοσιουργήματά του.

Στο μεταξύ η κίνηση ΣΑΜΟΣ SOS συνέχισε τις επαφές και τις συσκέψεις με τους φορείς και τις Αρχές της Σάμου, προκειμένου να ενδυναμώσει την ενωτική επαγρύπνησή μας απέναντι στη μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης.

Η κίνηση ΣΑΜΟΣ SOS χαιρετίζει την άρτια επιστημονική εργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, ο οποίος με νομική τεκμηρίωση δικαιώνει τις θέσεις που έχουμε ήδη εκφράσει ότι η μεταφορά των προσφύγων και  μεταναστών στην ενδοχώρα και οι διαδικασίες καταγραφής  σε οργανωμένα κέντρα εκεί δεν θίγει την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Το πόρισμα των δικηγόρων της Χίου καταρρίπτει το επιχείρημα του κ. Μουζάλα ότι η μετακίνηση των μεταναστών από τα νησιά θα «ρίξει την συμφωνία». Ο κ. Μουζάλας κατά κόρο χρησιμοποιεί αυτό το επιχείρημα, προκειμένου να αποδεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα.Τη μόνιμη εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο νησί μας. Παλεύουμε να μην συμβεί ποτέ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required