12 Φεβ 2017

Κινητικότητα στο Μεταναστευτικό – Επίσκεψη του Μάρτιν Βερβέι στη Σάμο την Τρίτη 14/2

Στη Σάμο θα βρίσκεται την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, ο υπεύθυνος συντονιστής της επιχειρησιακής εφαρμογής της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας. Ο κ. Βερβέι συνόδευσε τον Επίτροπο Μετανάστευσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Λέσβο. Προφανώς, μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί, με την απίστευτη επίδειξη αλαζονείας της κυβέρνησης και το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” για τη δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Μεταναστών στην Κω, δεδομένου των νέων αντιδράσεων που θα υπάρξουν από τις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας, η επίσκεψη Βερβέι αποτελεί προσέγγιση για να διαπιστωθεί πως διαμορφώνεται η κατάσταση. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Σαμιακού Βήματος», ο κ. Βερβέι έχει ζητήσει συναντήσεις με αντιπεριφερειάρχη, δήμαρχο αλλά και τους ξενοδόχους του νησιού μας.


Ο Μάρτιν Βερβέι είναι Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων (ECFIN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το Σεπτέμβριο του 2011, υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση και τις διεθνείς σχέσεις.

Να σημειωθεί ότι ο Μ. Βερβέι συντονίζει την αποστολή 4.000 υπαλλήλων που απαιτούνται για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού, από την Ελλάδα, τα κράτη-μέλη, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου (EASO) και την FRONTEX.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required