20 Φεβ 2017

ΣΥΡΙΖΑ Σάμου: "Δεν θα γίνει 2ο Hot Spot στη Σάμο"

 Ανακοίνωση εξέδωσε απόψε η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ μετά το θόρυβο που ξεσήκωσε η είδηση δημιουργίας Προαναχωρησιακού Κέντρου και στο νησί μας. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα και τα σχετικά δημοσιεύματα, περί δημιουργίας κλειστού κέντρου σε άλλο σημείο του νησιού, επικοινωνήσαμε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε έγκυρα και υπεύθυνα τους κατοίκους του νησιού, ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η δημιουργία δεύτερου κέντρου στη Σάμο.Οι οικίσκοι που θα έρθουν στο νησί προορίζονται για την αντικατάσταση των σκηνών στο υπάρχον κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, αποκαθιστώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και τερματίζοντας την απαράδεκτη κατάσταση, να ξεχειμωνιάζουν άνθρωποι στο κρύο, τη λάσπη και τη βροχή.

Ταυτόχρονα τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η ύπατη αρμοστεία, δείχνουν ότι από τον Οκτώβριο μετακινήθηκαν 1.478 πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα, με αποτέλεσμα ο αριθμός όσων παραμένουν στο νησί να μειωθεί από τους 2.800 στους 1.500 περίπου. Τα δεδομένα αποδεικνύουν, ότι μεθοδικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες, υλοποιείται η κυβερνητική δέσμευση για σταδιακή αποσυμφόρηση του νησιού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου επέλεξε να προσεγγίσει το προσφυγικό με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, υπερασπίζοντας, τόσο τα δικαιώματα των προσφύγων, όσο και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, μεταφέροντας στην κυβέρνηση το κλίμα, τα προβλήματα και τις ανησυχίες των κατοίκων.

Αυτή η τακτική αποδίδει καρπούς. Είναι ο δρόμος στον οποίο πρέπει ενωμένοι να βαδίσουμε, απομονώνοντας όσους επενδύουν στη ρητορική του μίσους, την ξενοφοβία και την ισλαμοφοβία.


Το γραφείο Τύπου της Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου"
Δημιουργούν Προαναχωρησιακό Κέντρο στη Σάμο

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required