8 Φεβ 2017

"Δράση" - Ζητά να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η μη επέκταση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων

Την έκπληξή της για την παύση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, εκφράζει η δημοτική παράταξη «Δράση-Ενότητα-Προοπτική», που ζητά να μπει σαν θέμα στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο Σάμου.

Η «Δράση-Ενότητα-Προοπτική» αναφέρει:


«Η Ευρωπαϊκή επιτροπή αντί να στηρίζει τις κοινωνίες των νησιών που πλήττονται ολοένα και περισσότερο και λόγω του μεταναστευτικού, δίνει ένα χτύπημα κάτω από τη μέση στον τουρισμό που δεχόμαστε από τη γείτονα χώρα, ο οποίος αποτελεί ένα σοβαρό αντίβαρο στις διάφορες μορφές τουρισμού μιας και υπάρχει αποκλειστική στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις και παραδείγματα για αύξηση επισκεψιμότητας αυτών των τουριστών όλο το χρόνο.

Η κυβέρνηση επιβάλλεται να βρει άμεσα λύσεις και εναλλακτικές προτάσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα του τουρισμού.
Οι νησιωτικοί δήμοι πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους για άλλη μια φορά για τη διεκδίκηση του αυτονόητου. Συντασσόμαστε με τις ήδη εκφρασμένες φωνές διαμαρτυρίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και Δήμων των νησιών μας.

Για τους λόγους αυτούς η παράταξη μας ζητά να μπει σαν θέμα στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο Σάμου προς λήψη σχετικής και άμεσης απόφασης παράτασης του προγράμματος, απευθυνόμενοι στην Ελληνική βουλή, το υπουργείο εξωτερικών και το ευρωκοινοβούλιο  για το δίκαιο:«Αίτημα παράτασης  του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required