15 Φεβ 2017

Τι συζητήθηκε μεταξύ του Μάρτιν Βερβέι και του πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου

Κ. Κυριαζής
Με τον υπεύθυνο συντονιστή της επιχειρησιακής εφαρμογής της συμφωνίας  Ε.Ε.-Τουρκίας, κ. Μάρτιν Βερβέι, συναντήθηκε χτες ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, κ. Κώστας Κυριαζής. Το θέμα της φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία του νησιού, καθώς και η τουριστική προβολή της Σάμου ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση.

Αναφερόμενος στη μεταξύ τους συνάντηση ο κ. Κώστας Κυριαζής, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αρμονία», είπε: "Μιλήσαμε για τον τουρισμό και την εξέλιξη που είχε, καθώς είχαμε 25% πτώση και καταγράψαμε μείωση 45% εισπρακτικά. Ο κ. Βερβέι ήταν ενημερωμένος. Αυτό που μας είπε
στην πορεία ήταν πως κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξει το αρνητικό κλίμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και θεωρεί πως το σωστότερο είναι να δεχτούν τα ξενοδοχεία μετανάστες, ώστε να μην υπάρχει πληθώρα στο Hot Spot και για να μην φαίνονται στα ΜΜΕ οι δύσκολες συνθήκες διαμονής τους εκεί. Εμείς του είπαμε πως η απόφαση της Ένωσής μας τάσσεται υπέρ του τουρισμού και δεν θα μπει στη διαδικασία για παραχώρηση δωματίων, καθώς δεν είναι δυνατόν να ‘’παντρέψουμε’’ τουρίστες και μετανάστες. Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τις τοπικές κοινωνίες και δεν είναι δυνατόν σε ξενοδοχείο με τουρίστες να μπουν μετανάστες".

Ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Σάμου ανέφερε πως ο κ. Βερβέι τον ρώτησε αν υπάρχουν ξενοδοχεία που ενδεχομένως να μπορούσαν να δουλέψουν με μετανάστες. "Του δώσαμε κάποιες λύσεις, απομονωμένα ξενοδοχεία που έχουν ήδη δώσει προσφορά στην Ύπατη Αρμοστεία. Μιλάμε για 500 κρεββάτια", είπε ο κ. Κυριαζής και υπογράμμισε πως οι προσφορές ήταν κατά πολύ ψηλότερες από τα χρήματα που θέλουν να δώσουν. "Ζητάνε 10 ευρώ το άτομο με πρωινό, δηλ. 20 ευρώ το δίκλινο. Αν υπολογίσεις τη φορολογία δεν κάνεις τίποτα".

Επί τάπητος τέθηκε και η προβολή του νησιού, δίνοντάς έμφαση στην ολλανδική αγορά. "Του είπαμε πως πρέπει να συμβεί κάτι μεγάλο, να διαφημιστεί η Σάμος μέσω ενός προσώπου με μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Μία από τις ιδέες ήταν να έρθει ο βασιλιάς της Ολλανδίας για να προβάλουμε το νησί. Ήταν μια πρόταση που δεν ξέρουμε αν θα πετύχει. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κατά το παρελθόν έχουν βοηθήσει τη Σάμο, όπως ο ολλανδός πρέσβης στην Ελλάδα που πλέον εργάζεται στα ολλανδικά ανάκτορα", είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου.

Ανάμεσα στα θέματα που ο κ. Κυριαζής έθιξε στον κ. Βερβέι ήταν η ανάγκη της επ’ αόριστον  διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, καθώς και το θέμα της βίζας σε τούρκους τουρίστες, καθώς όπως σημείωσε πέρυσι η αύξησή τους ήταν της τάξεως του 80% και θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αν δεν εφαρμοστεί και φέτος το πιλοτικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required