9 Φεβ 2017

Συνάντηση στο υπουργείο Πολιτισμού για τα έργα που εκτελούνται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Με την υπουργό Πολιτισμού, κα Λυδία Κονιόρδου, συναντήθηκε χτες η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον επιστημονικό συνεργάτη κ. Νίκο Κωστόπουλο, παρουσία του πρώην υπουργού και πρόεδρου της Κίνησης Πολιτών  «Διάζωμα», κ. Σταύρου Μπένου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο ευρύτατο πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το υπουργείο Πολιτισμού και πιο συγκεκριμένα για τα έργα που εκτελεί και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», τον προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, συνολικού ποσού 13.576.706 ευρώ.

Όσον αφορά στη Σάμο εκτελούνται έργα προϋπολογισμού 4.079.594 ευρώ.

Πρόκειται για τρία έργα και ειδικότερα, δύο για το Ευπαλίνειο Όρυγμα και 1 για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου. Ειδικότερα, προς υπογραφή βρίσκεται η Προγραμματική Σύμβαση με το υπουργείο Πολιτισμού για τη διαμόρφωση και ανάδειξη περιπατητικού μονοπατιού βόρειου και νότιου στομίου του Ευπαλίνειου Ορύγματος στο Πυθαγόρειο, προϋπολογισμού 35.000 €, ενώ έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τα έργα της κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης στον αρχαιολογικό χώρο του Ευπαλίνειου Ορύγματος, συνολικού προϋπολογισμού 950.000 €.

Όσον αφορά στο Επικούριο Επικούρειο Πολιτιστικό, προϋπολογισμού 3.094.594 €, το έργο, που χρηματοδοτείται από το «Ε.Π. Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», αφορά στην επισκευή και αναβάθμιση του κτιρίου, που στο παρελθόν λειτούργησε ως Καπνεργοστάσιο, σε χώρο για πολιτιστικές λειτουργίες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η περιφερειάρχης έθεσε στην υπουργό την ανάγκη υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στον τομέα του Πολιτισμού και τόνισε τη σημασία της εκπόνησης προγράμματος δράσεων στήριξης των πολιτιστικών φορέων του Βορείου Αιγαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required