9 Φεβ 2017

Την "Αξέχαστη πόλη" προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου

Την ταινία που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Κωνσταντινούπολης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2010, «Η αξέχαστη πόλη», που έχει σκηνοθετηθεί με τη συμμετοχή 7 σκηνοθετών από διαφορετικά μέρη του κόσμου, προβάλει το Σάββατο,11 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου.

Ένας επιφυλακτικός έμπορος από τη Θεσσαλονίκη, ένα δυστυχισμένο παντρεμένο ζευγάρι, ένα ερωτευμένο ζευγάρι με πολλές διαφορές, μια Βόσνια νεαρή ηθοποιός, μια ξεριζωμένη ηλικιωμένη γυναίκα από την Παλαιστίνη, ένας μουσικός με υπαρξιακές αναζητήσεις κι ο διάσημος Έλληνας συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του πληθωρικού πορτρέτου της Κωνσταντινούπολης που καταφέρνει να αποτυπώσει την πολυπολιτισμικότητα και την οικουμενική διάσταση της Αξέχαστης Πόλης.

Επτά σκηνοθέτες από διαφορετικά μέρη του κόσμου (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σερβία, Ελλάδα, Παλαιστίνη, Αρμενία), με κοινό σημείο αναφοράς τις ρίζες τους από την Πόλη, ένωσαν τις σκηνοθετικές και σεναριακές τους δυνάμεις για να συνθέσουν ένα μωσαϊκό χαρακτήρων και εικόνων δίνοντας το στίγμα της πόλης που αποτελεί το αιώνιο σταυροδρόμι μεταξύ ανατολής και δύσης. Έξι δεκαπεντάλεπτα φιλμάκια που σκοπό έχουν να αναδείξουν την πολιτιστική επιρροή της Κωνσταντινούπολης στη συλλογική μνήμη πολλών διαφορετικών λαών.

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ. Για άνεργους/φοιτητές/στρατιώτες 3 ευρώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required