26 Φεβ 2017

Ομιλία Σάββα Καλεντερίδη στη Σάμο


Ο πρώην στρατιωτικός και στη συνέχεια συγγραφέας, γνωστός για τη συμμετοχή του στην υπόθεση Αμπντουλάχ Οτζαλάν, Σάββας Καλεντερίδης, θα επισκεφθεί τη Σάμο προσκεκλημένος σε εκδήλωση-ομιλία που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Σάμου και η  Ένωση Μικρασιατών Σάμου, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας, την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 6 μ.μ., στα πλαίσια εκδήλωσης μνήμης και τιμής στο Σάμιο  ήρωα των Ιμίων, αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση. Η ομιλία του κ. Καλεντερίδη (ο οποίος είχε μιλήσει στη Σάμο, τον Μάιο του 2010, για την γενοκτονία των Ποντίων), θα αφορά στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.


Γεννήθηκε στη Βέργη Σερρών το 1960. Το 1977 εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1981, ως ανθυπίλαρχος. Υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες και φοίτησε σε όλα τα σχολεία των τεθωρακισμένων και των καταδρομών. Επίσης, υπηρέτησε επί σειρά ετών σε κρίσιμες θέσεις και στο εξωτερικό.

Τον Μάρτιο του 2000, ενώ φοιτούσε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου, παραιτήθηκε από τις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη. Η παραίτησή του οφείλεται στη διαφωνία του με το χειρισμό από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης της «Υπόθεσης Οτζαλάν», τον Ιανουάριο του 1999, στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Από το φθινόπωρο του 2000 ίδρυσε και διευθύνει τον εκδοτικό οίκο «Ινφογνώμων Εκδόσεις» και από το 2008 το ιστολόγιο 
«Ινφογνώμων Πολιτικά».

Ο Σάββας Καλεντερίδης από το 2011 είναι τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα Δημοκρατία και Κυριακάτικη Δημοκρατία, ενώ αναλύσεις και άρθρα του, με κύριο θέμα την Τουρκία και άλλα περιφερειακά ζητήματα, έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Παρόν και Μακεδονία και στα περιοδικά Επίκαιρα, Άμυνα και Διπλωματία, Στρατιωτική ισορροπία & γεωπολιτική, Απόρρητο δελτίο και Διπλωματία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required