6 Φεβ 2017

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Χριστόδουλο Καραθανάση - "Έστω και αργά η Σάμος θα τον τιμήσει για τη θυσία του και την προσφορά του στην πατρίδα"

Εκδήλωση τιμής και μνήμης, στο σαμιακής καταγωγής, αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, που έχασε τη ζωή του, μαζί με ακόμα δύο αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού,  πριν 21 χρόνια, τη νύχτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων θα πραγματοποιήσει η αντιπεριφέρεια Σάμου σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Σάμου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «2000 Fm», είπε: «Τιμούνται σε όλη την Ελλάδα και εμείς εδώ, στη γενέτειρα του ενός εκ’ των τριών αξιωματικών, δεν είχαμε προγραμματίσει κάτι. Με τη βοήθεια φίλων, έχουμε επικοινωνία με την αδελφή του, κα Τίνα Καραθανάση, για να κάνουμε και εμείς μια εκδήλωση μνήμης. Δεν θα είναι μόνο ένα μνημόσυνο για τον άνθρωπο που θυσιάστηκε για την πατρίδα του, αλλά μια εκδήλωση προβληματισμού. Όλοι μας
ζήσαμε την εμπειρία των Ιμίων, είναι κάτι που έχει συμβεί στη ζωή του καθενός, δεν είναι κάτι μακρινό. Πιστεύω πως έστω και αργά η Σάμος θα τον τιμήσει για την προσφορά του και το παράδειγμα που δίνει κανείς όταν ρισκάρει για την πατρίδα του».

Να σημειωθεί πως η ημερομηνία για την εκδήλωση μνήμης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required