23 Φεβ 2017

ΑΚΙΣ- Η Σάμος χρειάζεται έργα υποδομής και ανάπτυξης και όχι έργα βιτρίνας

Ανακοίνωση για το "Ξενία" και ειδικότερα για την ψήφιση -από το δημοτικό συμβούλιο στις 21 Φεβρουαρίου-  του προσχεδίου σύμβασης της ανακαίνισης του «Ξενία», έναντι χρηματοδότησης 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και της διαμόρφωσής του σε κέντρο λόγου, τέχνης και επιστήμης, με την παραχώρηση ενός ορόφου στο υπουργείο περιβάλλοντος, εξέδωσε η παράταξη Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου. Η ΑΚΙΣ αναφέρει:

«Αλήθεια ρωτήθηκε ο κόσμος εάν συμφωνεί στη δημιουργία ενός επιπλέον πολιτιστικού κέντρου, σε μία εποχή ισχνών αγελάδων, σε μια εποχή που χιλιάδες συμπολίτες μας βιώνουν καταστάσεις ακραίας φτώχιας, σε μία εποχή που λόγω περικοπών σοβαρότατα θέματα της καθημερινότητας και χρόνια προβλήματα του τόπου μας μένουν εκτός προϋπολογισμού. 

Επειδή η Σάμος πρέπει να πάει μπροστά με έργα υποδομής και ανάπτυξης και όχι με λόγια και έργα βιτρίνας, εμείς καταθέσαμε εγγράφως τις δικές μας προτάσεις για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ. Δεν ζητήσαμε να σταθούμε εμπόδιο στην επιθυμία της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία ενός ακόμη πολιτιστικού κέντρου, απλά ζητήσαμε να γίνει κατανοητό ότι κάθε πρόβλημα επιδέχεται πολλές λύσεις και η καλύτερη λύση βρίσκεται πάντοτε με επιμονή, υπομονή και φυσικά με μεγάλη προσπάθεια».



  


Τέσσερις προτάσεις για το Ξενία κατέθεσε η ΑΚΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required