3 Φεβ 2017

Οι παρεμβάσεις και οι εισηγήσεις της "Δράσης-Ενότητας-Προοπτικής" στο δημοτικό συμβούλιο

Tις παρεμβάσεις και  εισηγήσεις της στο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Ιανουαρίου κοινοποίησε η παράταξη «Δράση-Ενότητα-Προοπτική» και οι οποίες αφορούσαν το θέμα των κρυφών καμερών, το μεταναστευτικό, την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής, την Επιτροπή Διαβούλευσης, το master plan Πυθαγορείου και την έλλειψη υπαλλήλων στο δημοτικό Κατάστημα Μαραθοκάμπου.

«Σχετικά με το θέμα των κρυμμένων μικροκαμερών στο γραφείο Δημάρχου, «κάμερα-gate» και το θέμα της παράνομης χωματερής παραπλεύρως του ΧΥΤΑ Καρλοβάσου «χωματερή gate» δεν λάβαμε πειστικές απαντήσεις παρά εισπράξαμε για άλλη μια φορά ψεύδη, φθηνές δικαιολογίες. Όπως και με το «χορηγίες ταξιδίων gate» και άλλα..  Βέβαια ο Δήμαρχος ανέλαβε τις ευθύνες του για ότι γίνεται, είτε βρίσκεται εντός είτε εκτός  Σάμου.. Καμία συγνώμη προς το Σαμιακό λαό. Παρότι ο Δήμαρχος και μερικά εξαπτέρυγα του εξακολουθούν να προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη των δημοτών σε δυο ακόμη  σκάνδαλα, οι πράξεις τους  καταμαρτυρούν το απαράδεκτο μοντέλο  λειτουργίας του Δήμου και την απαξίωση για άλλη μια φορά του Δημάρχου προς τον τόπο εκλογής του», αναφέρει η παράταξη.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό στα εκτός ημερησίας θέματα ομόφωνα ψηφίστηκε η εισήγηση της «Δράσης»  για ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, για ανάγκη τροποποίησης του Νόμου που αφορά τις διαδικασίες, άρα και το χρόνο έκδοσης ασύλου.«Θέσαμε για άλλη μια φορά τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ για το μεταναστευτικό και τον οδικό χάρτη που απορρέει από εκεί. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι σύντομα θα φανούν οι νομικές παρεμβάσεις που ετοιμάζει η ΚΕΔΕ. Κοινή μας διαπίστωση ότι οι δήμαρχοι συνεχώς αυτοσχεδιάζουν, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια κεντρικό σχέδιο ουσιαστικής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ούτε από την κυβέρνηση», σημειώνει η «Δράση».

Ο συνδυασμός ψήφισε υπέρ της αναπλήρωσης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς αποδυναμώθηκε το Σώμα λόγω της μετακίνησης σημαντικής δύναμης στο αεροδρόμιο, ενώ όσον αφορά το θέμα της ύπαρξης μέλους του Τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, όπως προβλέπει ο Νόμος, η «Δράση» κάνει λόγο για απαξίωση του ΤΕΕ που πρέπει επιτέλους  να σταματήσει και υπογραμμίζει πως έλαβε τη διαβεβαίωση ότι στη νέα επιτροπή θα τηρηθεί η ορθή διαδικασία.

Σχετικά με το master plan Πυθαγορείου,  δεν μπήκε σε ψηφοφορία καθώς  το θέμα παραπέμφθηκε και με εισήγηση του δημάρχου, σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα γίνονταν χτες το  βράδυ (2 Φεβρουαρίου)  στο δημοτικό κατάστημα Πυθαγορείου.

Η «Δράση» αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της αποδυνάμωσης, άρα και έλλειψης  υπαλλήλων, στο δημοτικό κατάστημα Μαραθοκάμπου, με συνέπεια και η ταμειακή να λειτουργεί δυο φορές την εβδομάδα, αναγκάζοντας τους δημότες -κυρίως των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών- να μετακινούνται  σε άλλα δημοτικά καταστήματα, ενώ αναφορά έγινε και στο θέμα αντικατάστασης λαμπτήρων στους δρόμους καθώς και στον  τον καθαρισμό των δεξαμενών ύδρευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required