8 Φεβ 2017

Με τη δημοτική αρχή συναντήθηκε η "Δράση" - Τι συζητήθηκε κατά τη συνάντηση

Kύκλο συναντήσεων με τη δημοτική αρχή, που θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ξεκίνησε η δημοτική παράταξη «Δράση-Ενότητα-Προοπτική» η οποία συναντήθηκε χτες με το δήμαρχο Σάμου και  δυο αντιδημάρχους, προκειμένου να ενημερωθούν για  διάφορα τρέχοντα θέματα.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η συνάντηση των δημάρχων με τον πρωθυπουργό  και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς  και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με το μεταναστευτικό, ενώ
όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σάμου οι όποιες  επιπλέον  χρηματοδοτήσεις δοθούν από Εθνικά ή Ευρωπαϊκά κονδύλια δεν θα διαχειριστούν από το δήμο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η «Δράση» ζήτησε τη δίκαιη αντιμετώπιση όλων  των υπαλλήλων σχετικά με το θέμα της καταβολής υπερωριών σε όλους όσους το δικαιούνται, καθώς και την ανάγκη για παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού και ενδυμασίας σε προσωπικό γενικών καθηκόντων.

Επί τάπητος τέθηκε και το θέμα  των αδέσποτων σκυλιών, πάνω στο οποίο η παράταξη πρότεινε να διερευνηθεί η δυνατότητα, μέσα στα πλαίσια συνεργασίας  που υπάρχει με την τοπική  αυτοδιοίκηση  της Γερμανίας και ως προς την εξεύρεση οικονομικών  πόρων μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και της τεχνογνωσίας,  οργάνωσης και διαχείρισης. Παράλληλα ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών  απόκτησης,  μέσω  δωρεάς  ή αγοράς ακινήτου, από φιλόζωη κάτοικο της Σάμου για τη δημιουργία κυνοκομείου, προτείνοντας την πρόσληψη 4 συμβασιούχων από την πρόσφατη προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τη στελέχωση προσωρινού κυνοκομείου.

Τέλος, συζητήθηκε ο τρόπος βέλτιστης οργάνωσης για τη  συμμετοχή του δήμου στην τουριστική έκθεση της Σερβίας  και προτάθηκε στα πλαίσια  καλής  συνεργασίας και η θεσμική  συμμετοχή  και παρουσία  της αντιπολίτευσης στη τουριστική αυτή έκθεση.

«Για όλα τα θέματα έγιναν προτάσεις από τους παρευρισκομένους και άνοιξε ένας κύκλος  διαβούλευσης και έλεγχου  στα πλαίσια του θεσμικού μας  ρόλου ως αξιωματική αντιπολίτευση προς όφελος του νησιού και των δημοτών μας. Ο κύκλος αυτών των συναντήσεων  εγκαινιάστηκε σήμερα και θα γίνεται σε  τακτά χρονικά διαστήματα», αναφέρει με ανακοίνωσή της η «Δράση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required