21 Φεβ 2017

Μαθητής "χάρισε" την πρωτιά στο ΕΠΑΛ Σάμου

Παρουσία του υπουργού Παιδείας βραβεύτηκε μαθητής του ΕΠΑΛ Σάμου, καθώς πέρυσι συγκέντρωσε 1.918 μόρια, κερδίζοντας την πρωτιά μορίων στη νησιωτική Ελλάδα. Η επιτυχία του μαθητή του εξασφάλισε μια θέση στη σχολή που επιθυμούσε, στη ΣΤΥΑ, στο τμήμα Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, ενώ έλαβε και χρηματική υποτροφία από Ελληνική τράπεζα. Η βράβευσή του αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα,καθώς το ΕΠΑΛ Σάμου ήταν το μοναδικό επαγγελματικό λύκειο ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου που βραβεύτηκε.


«Τα τελευταία χρόνια, το ΕΠΑ.Λ. Σάμου έχει αποδείξει έμπρακτα ότι με τη σκληρή δουλειά και το σωστό προγραμματισμό, οι επιτυχίες δεν σταματάνε ποτέ. Επιτυχίες μαθητών, αλλά και όλου του διδακτικού προσωπικού, που βλέπει οι προσπάθειες χρόνων να πιάνουν τόπο», αναφέρει ανακοίνωση του Επαγγελματικού Λυκείου που σημειώνει πως κατά το σχολικό έτος 2014-2015, μαθητής του ΕΠΑ.Λ. Σάμου πέρασε στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων καταλαμβάνοντας την 3η θέση εισακτέου στο τμήμα αυτό πανελλαδικά, ενώ το σχολικό έτος, 2015-201 προστέθηκε η επιτυχία του μαθητή που έπιασε τα 1.918 μόρια.


«Όλα τα παραπάνω, συνδυάζοντάς τα με το ότι οι απόφοιτοι μαθητές λαμβάνουν απολυτήριο λυκείου ισότιμο με όλα τα λύκεια, καθώς και πτυχίο εξειδίκευσης, το γεγονός πως έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους κατά το μεταλυκειακό έτος (4ο έτος 9μηνης πρακτικής αμοιβόμενης εργασίας, με πλήρη ένσημα που χρειάζονται για την άδεια άσκησης επαγγέλματος, σε εποπτευόμενες επιχειρήσεις που βρίσκει το ΕΠΑ.Λ. σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ. σε κάθε αποφοιτήσαντα μαθητή) και το ότι μπορούν πλέον να εισαχθούν μέσω των ίδιων πανελληνίων εξετάσεων και στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μαρτυρούν το σημαντικό ρόλο που παίζει το επαγγελματικό λύκειο στο νησί μας. Έναν ρόλο που βάζει τα σωστά θεμέλια στα πρώτα βήματα κάθε νέου, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις μέρες μας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΠΑΛ και καλεί γονείς και μαθητές που επιθυμούν να ενημερωθούν να απευθυνθούν στο Μαυρογένειο, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 08:00-14.30.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required