2 Φεβ 2017

"O Γάλλος υπουργός" από την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου

Tην ταινία «Ο Γάλλος υπουργός» προβάλει τo Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, στις 21.00, στο αμφιθέατρο της περιφερειακής Ενότητας, η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου.

Υπόθεση: Ο Alexandre Taillard de Worms είναι ένας ψηλός εντυπωσιακός άντρας με στυλ που αρέσει στις γυναίκες. Επίσης είναι ο Υπουργός εξωτερικών υποθέσεων της Γαλλίας. Αγωνίζεται για την παγκόσμια ειρήνη, να κατευνάσει τους πολεμοχαρείς της Γης και να διατηρήσει την αύρα του υποψήφιου για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Ο νεαρός Arthur Vlaminck, απόφοιτος την Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, προσλαμβάνεται για να συγγράφει του λόγους του Υπουργού. Άλλα επίσης πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει τις ιδιαιτερότητες του προϊσταμένου του, της ακολουθίας του και όλων των υπόλοιπων που
τριγυρνούν στους διαδρόμους του υπουργείου αλλά και να ανταπεξέλθει στην ψυχολογική πίεση, την υπέρμετρη φιλοδοξία και τα βρόμικα παιχνίδια που είναι στην ημερήσια διάταξη.

Σκηνοθεσία: Bertrand Tavernier

Σενάριο: Christophe Blain, Abel Lanzac

Ηθοποιοί: Thierry Lhermitte, Raphaël Personnaz

Κατηγορία: Κωμωδία

Χώρα: Γαλλία

Διακρίσεις: Βραβεία César 2014: Βραβείο Β’ Ρόλου και άλλες δύο υποψηφιότητες. Βραβεία Lumiere: Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού και άλλες πέντε υποψηφιότητες.

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου

Είσοδος: δωρεάν




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required