24 Φεβ 2017

"Sajam Turizma" - Η Σάμος στο Βελιγράδι, στη σπουδαιότερη τουριστική έκθεση της Νοτιανατολικής Ευρώπης

Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση «Sajam Turizma», που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι, θεωρείται ως η σπουδαιότερη έκθεση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στον τομέα του Τουρισμού, αφού φιλοξενεί 1.100 εκθέτες από όλον τον πλανήτη, ενώ την επισκέπτονται άνω των 75.000 στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και πολίτες. 

Στη φετινή 39η έκθεση, που διεξάγεται από 23-26 Φεβρουαρίου, η Σάμος είναι παρούσα αφού ήδη από την περσινή χρονιά έχει δρομολογηθεί απευθείας πτήση Βελιγράδι-Σάμος κάθε 10 ημέρες.

«Πρόκειται για τουρίστες που πέραν του ομόθρησκου (οι Σέρβοι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι), παρουσιάζουν ομοιότητες με το χαρακτήρα του Έλληνα, αγαπούν τη χώρα μας και τους αρέσει η Σάμος», μας ανέφερε από το χώρο της έκθεσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ναυτιλιακών & Τουριστικών Πρακτόρων του νομού μας, κ. Δημήτρης Κασμιρλής, τονίζοντας ότι ήδη καταφέραμε για φέτος να διπλασιάσουμε τα δρομολόγια σε 2 απευθείας πτήσεις Βελιγράδι-Σάμο (πέρυσι είχαμε 1 πτήση) ανά 10 μέρες, όταν το Ηράκλειο της Κρήτης έχει 5 πτήσεις από το Βελιγράδι και φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι η Κρήτη έχει πολύ μεγαλύτερη κίνηση από τη Σάμο. «Η υπόθεση ανάπτυξης τουριστικού ρεύματος από τη Σερβία πάει αρκετά πίσω, 15 χρόνια προετοιμασίας για να φτάσουμε στα πρόσφατα αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Κασμιρλής. 

Ήδη, από την πρώτη ημέρα διεξαγωγής της έκθεσης, μεγάλα πλήθη κόσμου επισκέφθηκαν το χώρο αποδεικνύοντας τα όσα αναφέρουμε παραπάνω για το μέγεθος και τη σπουδαιότητά της. 

Την ώρα μάλιστα που βρισκόμασταν σε επικοινωνία με τον κ. Κασμιρλή, λίγα μέτρα πιο πέρα, πραγματοποιούνταν τα εγκαίνια της έκθεσης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required