20 Φεβ 2017

Εξώδικη διαμαρτυρία σε Πρωθυπουργό και υπουργούς στέλνει η Κίνηση "Σάμος SOS"

Εξώδικη διαμαρτυρία στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς, η οποία θα κοινοποιηθεί σε όλα τα κόμματα, θα στείλει η Κίνηση Πολιτών «Σάμος SOS», σχετικά με το Μεταναστευτικό.

Ο Συντονιστής της Κίνησης, κος Νίκος Μάρκου, σε συνέντευξή του στη «Σαμιακή Τηλεόραση» έκανε λόγο για εμπαιγμό της Κυβέρνησης. «Η Κυβέρνηση εμπαίζει την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Επίσης υπάρχει η ευρωπαϊκή υποκρισία που φαίνεται από τη συναπόφασή τους να εγκλωβίσουν 20 χιλιάδες άτομα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δηλαδή 4 με 5 χιλιάδες άτομα στη Σάμο. Ως Κίνηση είπαμε, πως μέσα στα ειρηνικά πλαίσια της διαμαρτυρίας μας
και στα δημοκρατικά πλαίσια που ως πολίτες έχουμε από το Σύνταγμα, να προβάλουμε εξώδικη διαμαρτυρία κατά της Κυβέρνησης. Ήδη αρκετοί συμπολίτες μας έχουν υπογράψει το έντυπό μας, το οποίο περιλαμβάνει 27 σημεία. Όταν είμαστε έτοιμοι θα αποσταλεί με δικαστικό επιμελητή στον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς», είπε ο κ. Μάρκου και υπογράμμισε: «Τονίζουμε τα ζητήματα ανασφάλειας, γιατί ως πολίτες είμαστε κατοχυρωμένοι από το Σύνταγμά μας να διαμαρτυρηθούμε όταν κινδυνεύει η ασφάλεια των πολιτών και η εθνική ασφάλεια. Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων δημιουργεί προβλήματα».

Ο κ. Μάρκου αναφέρθηκε και στην πτώση του τουρισμού στη Σάμο, μία από τις σημαντικότερες επιπτώσεις του Μεταναστευτικού. «Είμαστε καλύτερα από το προηγούμενο έτος, αλλά για να φτάσουμε στους αριθμούς του 2014 θα είναι πολύ δύσκολο και είμαστε μακριά. Οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να κινηθούν στο χώρο της διαφήμισης πιο έντονα, δηλαδή θα πληρώσουμε αυτήν την κρίση, που σημαίνει πιο πολλά έξοδα. Πάλι εμείς, δηλαδή, θα πληρώσουμε αυτήν την κρίση, που ήρθε ως αποτέλεσμα της Μεταναστευτικής κρίσης». 

Απαντώντας σε όσους θεωρούν πως όσο πλησιάζουμε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου δεν θα πρέπει να επανέρχεται το πρόβλημα στην επικαιρότητα, ο κ. Μάρκου είπε: «Αυτό που δημιουργεί πρόβλημα στην τουριστική κίνηση είναι η εικόνα. Η εικόνα των λαθρομεταναστών, των πνιγμών στο Αιγαίο. Ως Κίνηση δεν προβάλουμε αυτό. Εμείς προβάλουμε απόψεις στον πληθυσμό, στο σαμιώτη, στον Έλληνα ακρίτα που πρέπει να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του και το μέλλον των παιδιών του όπως ορίζει ο Πολιτισμός και η εθνική μας ταυτότητα».

Όσον αφορά το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει ο κ. Μάρκου σημείωσε πως όλοι οι τοπικοί φορείς, που έχουν θεσμικό ρόλο, δήμος, δημοτικό συμβούλιο, περιφέρεια, περιφερειακό συμβούλιο θα πρέπει να πάρουν θέση. «Πως θα ξεφύγουμε από το πρόβλημα, πως δεν θα αφήσουμε να δημιουργηθεί φυλακή παραβατικών στη Σάμο και να έχουμε το πρόβλημα μέσα στη Σάμο. Να μην δημιουργηθεί νέο Hot spot, που θα φέρει περισσότερους εγκλωβισμένους, περισσότερους μόνιμης παραμονής, που σημαίνει μέγα εθνικό πρόβλημα. Η Ελλάδα δυστυχώς ετοιμάζεται να απωλέσει τη γεωπολιτική της ισχύ. Ο νοών νοείτω. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε και να συστρατευτούμε σε έναν αγώνα».

Δείτε παρακάτω όλη τη συνέντευξη του κ. Νίκου Μάρκου στη Σαμιακή Τηλεόραση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required