7 Μαρ 2017

1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου – Μας κάνουν περήφανους για 2η χρονιά!

Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"


Ανακοινώθηκαν την Τρίτη, 7 Μαρτίου, τα αποτελέσματα του 2ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Lego WeDo για μαθητές Δημοτικού φέρνοντας στην πρώτη θέση την ομάδα παιδιών-μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου "Πυθαγόρας", σε ολόκληρο το Β. Αιγαίο με βαθμολογία 170 στα 200! Στη δεύτερη θέση με βαθμολογία 160 βρέθηκε το Δημοτικό Σχολείο Θυμιανών Χίου. (Οι φωτογραφίες των μαθητών δημοσιεύονται κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης των γονέων).
Η βαθμολογία δόθηκε από επιστημονική επιτροπή που παρακολούθησε το Σάββατο, 4 Μαρτίου (για τη Σάμο στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας), μέσω Τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τους κανόνες του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών (WROHellas) τις δημιουργίες των μαθητών με Lego WeDo, με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο». Μετά την επιτυχία τους, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού θα διαγωνιστούν στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά του Δημοτικού που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 18 Μαρτίου 2017. Πρέπει δε να σημειώσουμε τη σημαντική βοήθεια του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών της Ομάδας "Πυθαγόρας". Να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία αν και ήδη έχουν αποδείξει την αξία τους!
Φωτογραφίες "Σαμιακόν Βήμα"
Με τους δασκάλους της ομάδας και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων ΔΙ.Π.Ε. Σάμου κα ΠαππάΤην Επιστημονική Επιτροπή  του 2ου Περιφερειακού Διαγωνισμού αποτέλεσαν οι:
Θεοφανέλλης Τιμολέων, Σχ. Σύμβουλος Πληροφορικής ΠΕ19 Β. Αιγαίου & Δωδεκανήσου.
Χατζηπαρασκευάς Ευριπίδης, εκπαιδευτικός  ΠΕ19 - Διευθυντής στο 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης.
Τριχόπουλος Γιώργος, εκπαιδευτικός  ΠΕ20 - Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Μυτιλήνης.
Κοντέλλης Γιώργος, εκπαιδευτικός  ΠΕ04 στο 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης.
Λασκαρίδης Ιγνάτης, εκπαιδευτικός  ΠΕ14.04 στο Γυμνάσιο Θερμής.


Την Οργανωτική Επιτροπή αποτέλεσαν οι:
Θεοφανέλλης Τιμολέων, Σχ. Σύμβουλος Πληροφορικής ΠΕ19 Β. Αιγαίου & Δωδεκανήσου.
Σαμοθρακή Ισμήνη, εκπαιδευτικός ΠΕ06 - αποσπασμένη στο ΠΕΚ Μυτιλήνης.


1 σχόλιο:

xareleni είπε...

Συγχαρητήρια στα παιδιά , στους δασκάλους/λες και στους γονείς!!

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required