28 Μαρ 2017

Έργα 172.000 ευρώ στην πλατεία Πυθαγόρα. Διαβάστε τις παρεμβάσεις που θα γίνουν

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο» εντάχτηκε το έργο της αναβάθμισης και αποκατάστασης της πλατείας Πυθαγόρα, προϋπολογισμού 172.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται  να  τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα ίδια με αυτά της παραλιακής ζώνης, καθώς και μια σειρά φωτιστικών στον πέτρινο δρόμο που οδηγεί στον Άγιο Νικόλαο, με σκοπό να ενισχυθεί ο φωτισμός σε αυτή την πλευρά της πλατείας. 


Επίσης προβλέπεται ο ηλεκτροφωτισμός του τμήματος του εμπορικού δρόμου πίσω από την πλατεία, με κρεμαστά φωτιστικά , δεδομένου του μικρού πλάτους του δρόμο. Επιπλέον θα γίνει συμπλήρωση της υπάρχουσας πλακόστρωσης, με βασικό υλικό τις πλάκες μαρμάρου, στα σημεία όπου υπήρχαν οι πυραμίδες και φαίνεται η επιφάνεια του σκυροδέματος. Ο σχεδιασμός της πλακόστρωσης ακολουθεί το υπάρχον σχέδιο και το συμπληρώνει, ενώ θα διατηρηθούν τα υπάρχοντα υψόμετρα και γενικά δεν θα αλλοιωθεί η εικόνα της πλατείας.

Η φύτευση αφορά την τοποθέτηση  μεγάλων δέντρων στη θέση των κατεστραμμένων φοινίκων. "Επειδή η εικόνα της πλατείας με τους τέσσερεις φοίνικες και το άγαλμα του λέοντα είναι αναγνωρίσιμη εδώ και δεκαετίες, θα ήταν ορθό να αποκατασταθεί αυτή η εικόνα. Στην περίπτωση αυτή, θα χρησιμοποιηθούν φοίνικες, που είναι ανθεκτικοί στο καταστροφικό σκαθάρι" αναφέρει με ανακοίνωσή του ο δήμος και καταλήγει: " Με την παρούσα πράξη , αναβαθμίζεται η πλατεία Πυθαγόρα σε επίπεδο λειτουργικότητας και αισθητικής , αποκαθιστώντας την γνώριμη  χαρακτηριστική της εικόνα   από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα   και διατηρώντας  ταυτόχρονα τον μνημειακό της χαρακτήρα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required