24 Μαρ 2017

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σάμο

Με κάθε επισημότητα θα εορταστεί και φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου στη Σάμο. Την Παρασκευή, 24 Μαρτίου στις 11.30 θα γίνει κατάθεση στεφάνων από μαθητές, το Λύκειο Ελληνίδων, Οδηγούς και Προσκόπους, στο Ηρώο των πεσόντων της πόλης. 


Το Σάββατο, 25 Μαρτίου, στις 10.30 θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, στο τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας. Στις 11.15 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές, ενώ στις 11.40 θα ξεκινήσει η παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου.

Με αφορμή την εθνική επέτειο ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος, έκανε την ακόλουθη δήλωση. 

«Πλησιάζει η ημέρα, κατά την οποία ολόκληρος ο Ελληνικός λαός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Την ημέρα αυτή, όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς μας προγόνους, οι οποίοι μέσα στη μακραίωνη σκλαβιά διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα. Τιμούμε ιδιαίτερα την ηρωική εκείνη γενιά του 1821, που έκανε πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας τα δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού".







Εκδήλωση του Φιλοτεχνικού Ομίλου Σάμου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required