25 Μαρ 2017

Αύριο Κυριακή, 26/3, αλλάζει η ώρα και μαζί οι ώρες κοινής ησυχίας

Την Κυριακή, 26/3, γυρνάνε τα ρολόγια στη θερινή ώρα.Στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες θα μετακινηθούν μία ώρα μπροστά. Μαζί αλλάζουν και οι ώρες κοινής ησυχίας.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη θερινή περίοδο οι ώρες κοινής ησυχίας είναι
Από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00 (ως θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου έως την 30η Σεπτεμβρίου).
Όσοι παραβιάζουν τις ώρες κοινής ησυχίας είναι αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη αφού η παραβίασή τους διώκεται ως πταίσμα!
Τι απαγορεύεται κατά τις ώρες κοινής ησυχίας:




α. Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.


β. Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόρασης σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θωρυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικίες ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

γ. Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

δ. Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενεία, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

ε. Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

στ. Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Οι ώρες κοινής ησυχίας και οι απαγορεύσεις που σχετίζονται με αυτές ορίζονται από την Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 (ΦΕΚ 15/1996).




Πηγή: news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required