9 Μαρ 2017

Εκδήλωση Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών για την 8η ΜαρτίουΣυγκλόνισε η ομιλία του Γιάννη Μισιρλή, ομότιμου καθηγητή της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, στην εκδήλωση της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Εργατικό Κέντρο Σάμου που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 8 Μαρτίου.


Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή με καλωσόρισμα και ευχαριστίες στον ομιλητή, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου για την συνεργασία και στους Γιακουμή Αμυρσώνη και αδελφούς Γαρουφαλή για τις ορχιδέες που προσφέρθηκαν σε όσους παρευρέθηκαν, παρά τις δυσκολίες του καιρού.
Ακολούθησε η ομιλία της αντιπροέδρου Ρίτας Καρβούνη με θέμα «Παλεύουμε μαζί, για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και τη μητρότητα», στην οποία αναφέρθηκαν και όλα τα τοπικά αιτήματα των συλλόγων που συνυπέγραψαν την διακήρυξη, Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών, Ομάδα ΟΓΕ Καρλοβάσου, Ομάδα ΟΓΕ Μαραθοκάμπου και Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα «Η ΟΜΟΝΟΙΑ».

Στη συνέχεια η ομιλία του κ. Μισιρλή με θέμα,
«Το φαινόμενο του εθισμού και οι επιπτώσεις της χρήσης του Διαδικτύου στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών και στην μετέπειτα γνωστική τους ικανότητα».
Με απρόσμενα και ανατριχιαστικά στοιχεία, προκάλεσε φόβο και ανέδειξε τη άγνοια που υπάρχει στο σοβαρό θέμα του διαδικτύου και την επίδρασή του σε μικρούς και μεγάλους.
Ιδιαίτερα στάθηκε στην επίδρασή του στα μικρά παιδιά από την βρεφική ακόμα ηλικία, και στην ανάγκη ενημέρωσης των γονιών.
Τόνισε επίσης ότι η πολιτεία πρέπει να λάβει μέτρα για το πρόβλημα, όπως και η Διεθνής Κοινότητα, πριν να είναι αργά.
Ο κ. Μισιρλής δήλωσε ακόμη ότι είναι πρόθυμος, όταν ξαναέρθει στη Σάμο, να μιλήσει σχετικά σε συλλόγους γονέων και μαθητές.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required