1 Μαρ 2017

Οι θέσεις της Δράσης στο δημοτικό συμβούλιο

Tις θέσεις της παράταξης στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο παραθέτει, με δελτίο τύπου η «Δράση Ενότητα Προοπτική. Το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Ζητήσαμε ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τη σχεδιαζόμενη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου. Να θυμίσουμε ότι η παράταξη μας είναι κατά της δημιουργίας οποιασδήποτε νέας δομής στο νησί, όπως εκφράσαμε και σε προηγούμενο δελτίο τύπου μας.


Μετά από παρέμβασή μας μπήκε σαν θέμα στα εκτός ημερησίας και ψηφίστηκε από το συμβούλιο το θέμα της έγκρισης κάλυψης εξόδων ομάδας κτηνιάτρων που σε συνεργασία με το Δήμο και το φιλοζωικό σωματείο Σάμου θα προβούν σε δωρεάν εμβολιασμούς και λοιπά απαραίτητα μέτρα σε αδέσποτα σκυλιά, γλιτώνοντας έτσι το Δήμο από πολλά έξοδα. Να θυμίσουμε ότι ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί επίσημη δομή φροντίδας ή παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών των αδέσποτων όπως προβλέπεται από το Νόμο σύμφωνα με τις νέες υποχρεώσεις των Δήμων. Δεδομένου ότι η τουριστική σαιζόν ξεκινά σύντομα κρίνεται αναγκαία η περίθαλψη των ζώων αυτών. Το δημοτικό συμβούλιο ήταν σύμφωνο στο να παραπεμφθεί το θέμα στην οικονομική υπηρεσία και επιτροπή για να γίνουν οι απαραίτητες αναμορφώσεις προϋπολογισμού.

Η παράταξη μας δεν ψήφισε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού (θέμα 9), η οποία έγινε λίγες ώρες πριν το δημοτικό συμβούλιο και αφορά την δημιουργία νέου ΚΑΕ εξόδου με την ενίσχυση του με το ποσό των 37.200 ευρώ για τη «Συλλογή τεκμηρίωση υποστήριξη για εκπόνηση ειδικού Αναπτυξιακού προγράμματος Σάμου».

Δεδομένου ότι α) στην ετήσια έκθεση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης δήμου Σάμου υπάρχει αναλυτική καταγραφή στόχων για το 2017 μεταξύ των οποίων και τεκμηριωμένη πρόταση ανάπτυξης του νησιού και με δράσεις που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες δαπάνες.
β) υπάρχει έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για την ολοκλήρωση μιας τέτοιας μελέτης
γ) Δεν υπάρχει ακόμη το κατάλληλο χωροταξικό που θα επιτρέπει την όποια δαπάνη χρημάτων για μεγάλα αναπτυξιακά προγράμματα και υλοποιήσιμες δράσεις, θεωρήσαμε ιδιαίτερα δαπανηρή μια τέτοια μελέτη.

Η παράταξη μας έβαλε επίσης σαν θέμα στα εκτός ημερησίας προς ψήφιση το πολύ σοβαρό θέμα των δασικών χαρτών. Είναι απαραίτητη η διαμαρτυρία του δήμου, καθώς για την ώρα έχουν δημιουργηθεί πολλές αδικίες με πολλές ασάφειες που αφορούν περιουσίες δημοτών. Υπάρχουν διαμαρτυρίες σε όλη την επικράτεια. Ο Δήμαρχος δεν δέχθηκε την εισήγηση μας για το θέμα αυτό προκειμένου να προετοιμαστεί η δημοτική αρχή και να το φέρει ως θέμα σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Θέσαμε επίσης για άλλη μια φορά το θέμα της παραχώρησης κατάλληλου χώρου συνεδριάσεων των παρατάξεων σύμφωνα με το άρθρο 66 του νόμου 3853.  

Μετά από δυόμιση χρόνια θητείας του δημάρχου κ. Αγγελόπουλου ας ελπίσουμε ότι θα σταματήσει να απαξιώνει την αξιωματική αντιπολίτευση και το θεσμικό της ρόλο, ενισχύοντας τη διαφάνεια και συνεργασία με τους δημότες μας. Λάβαμε πάντως, πάλι την υπόσχεση του δημάρχου ότι σύντομα θα διευθετηθεί το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required