29 Μαρ 2017

Οι προτάσεις της ΑΚΙΣ για τη μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη"

Tις προτάσεις της, μετά από αίτημα του δήμου Σάμου, προκειμένου να παρουσιάσει στην ΚΕΔΕ τις θέσεις του, σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης να προβεί σε μεταρρυθμίσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατέθεσε σήμερα η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου. 

Η ΑΚΙΣ πρότεινε την παραμονή και τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των τοπικών συμβουλίων στις κοινότητες, ενώ όσον αφορά στις δημοτικές κοινότητες να εκλέγεται πρόεδρος ο υποψήφιος του συνδυασμού που επικράτησε σε ψήφους στην κοινότητα, ασχέτως εάν ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεν ήρθε πρώτος στο Δήμο, όπως συμβαίνει δηλαδή σήμερα και στις τοπικές κοινότητες. 

Επίσης πρότεινε τη μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων από 5 που είναι σήμερα ο ανώτερος αριθμός σε 4, δηλ. όσες και οι δημοτικές ενότητες του Δήμου, τη μείωση του αριθμού των δημοτικών συμβούλων από 33 που είναι σήμερα σε 25, τη διατήρηση -ως έχει- της ενισχυμένης αναλογικής τόσο στα τοπικά συμβούλια όσο και στο δημοτικό συμβούλιο και τέλος τη διατήρηση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας του δήμου, με τις αρμοδιότητες του κράτους να περιορίζονται στον έλεγχο της νομιμότητας των αποφάσεων και στον οικονομικό έλεγχο των διαχειρίσεων τόσο του Δήμου, όσο και των νομικών του προσώπων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required