29 Μαρ 2017

Δήμος Σάμου: "Δικαίωση του δήμου για τη δημοτική συγκοινωνία"

Δελτίο τύπου για τη δημοτική συγκοινωνία εξέδωσε ο δήμος Σάμου, τονίζοντας πως συνεχίζεται απρόσκοπτα, καθώς η Επιτροπή του άρθρου 152 με απόφασή της δικαίωσε το δήμο Σάμου στη αντιδικία που είχε με το Σωματείο Αυτοκινητιστών ταξί.

Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:


Η Δημοτική Συγκοινωνία που έχει ευρεία αποδοχή στην Σαμιακή Κοινωνία, συνεχίζεται απρόσκοπτα, καλύπτοντας την βασική κοινωνική ανάγκη της πρόσβασης για όλους.

Η Επιτροπή  του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 με την υπ αρ. 1/2017 Απόφασή της (ΑΔΑ:ΩΖΓ1ΟΡ1Ι-ΜΞΣ), απέρριψε ομόφωνα τους ισχυρισμούς του  αντιδίκου του Δήμου ήτοι  του  Σωματείου Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών ΤΑΧΙ Σάμου, βάσει του παρακάτω  σκεπτικού:

«Κατ αρχήν δεν υφίστατο άμεσο και προσωπικό συμφέρον , δηλαδή συνδέον απευθείας το ανωτέρω Σωματείο με την , από την απόφαση του Δήμου Σάμου, επικληθείσα βλάβη , δεδομένου ότι η απόφαση αυτή  σε καμιά περίπτωση δεν είχε ως  άμεσο αποδέκτη το Σωματείο και επομένως η προσβαλλόμενη απόφαση είναι μη νόμιμη γιατί δεν απέρριψε την ειδική προσφυγή του Σωματείου ως απαράδεκτη.

Με την υπ αριθμ 14/31.1.2017 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου , χαρακτηρίζεται ως αστική  η  περιοχή που προσδιορίζεται στην ενσωματωμένη απόφαση 294/2016 του Δήμου Σάμου και συγκεκριμένα  μεταξύ άλλων (όπως αναφέρεται σε αυτήν) της περιοχής Σαμίων που περιλαμβάνει έκταση της Δ.Κ Σαμίων μαζί με την Δ.Κ Βαθέος και Τ.Κ Παλαιοκάστρου 10.334,508 m2(10,33km2)».

Κατόπιν των ανωτέρω δεν έχει έρεισμα στο νόμο η αιτιολογία της προσβαλλόμενης απόφασης και πρέπει για τον λόγο αυτό να ακυρωθεί , ενώ παρέλκει ως άνευ αντικειμένου η εξέταση των λοιπών λόγων της υπό κρίση προσφυγής».
                                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required