14 Μαρ 2017

Άσκηση "Ευπαλίνος" για τον Εγκέλαδο

Eπιχειρησιακή άσκηση πεδίου για σεισμό, με την ονομασία «Ευπαλίνος 2017», πραγματοποιείται αύριο, από τις 10 έως τις 15.00, για πρώτη φορά στο νησί μας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί παρουσία της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κας Χριστιάνας Καλογήρου και του Προέδρου του Οργανισμού καθηγητή, κ. Ευθύμη Λέκκα, ενώ θα λάβουν μέρος όλοι οι από τα σχέδια εμπλεκόμενοι Δημόσιοι, Αυτοδιοικητικοί και Εθελοντικοί φορείς του νησιού μας με διάθεση ανθρώπινου δυναμικού και μέσων και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα
Σάμου, ο δήμος Σάμου, η 79 ΑΔΤΕ, η ΕΛ.ΑΣ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΛΣ-ΕΛΑΚ, το ΕΚΑΒ , το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, η ΔΕΔΗΕ, η ΥΠΑ και εθελοντικές διασωστικές ομάδες της Σάμου και της Ικαρίας. 

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να ασκηθούν οι συνεργαζόμενοι φορείς στην υλοποίηση των σχεδίων σε περίπτωση σεισμού, να εντοπισθούν και να θεραπευθούν στο μέτρο του δυνατού οι αδυναμίες του συστήματος της Πολιτικής Προστασίας και να ενημερωθούν οι κάτοικοι των νησιών μας.


Το πρόγραμμα της άσκησης έχει ως εξής:


08.30-09.00   Προσέλευση στο χώρο

09.00-09.30   Χαιρετισμοί από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, του δημάρχου Σάμου και προέδρου του ΟΑΣΠ

09.30-10.00   Έναρξη άσκησης 


10.00-14.00   Άσκηση, Επεισόδια στην πόλη της Σάμου, Έρευνα- Διάσωση σε κτίριο στην περιοχή Γάγκου, Εκκενώσεις Κτιρίων - Διοικητηρίου, ξενοδοχείου, στήσιμο σκηνής υγειονομικής κάλυψης

14.00             Τέλος άσκησης

14.00-15.00   Εν θερμώ απενημέρωση - Αίθουσα Συσκέψεων Π.Ε Σάμου - Βεβαιώσεις











Η εκπόνηση του παρακάτω Νεοτεκτονικού χάρτη (Φύλλο : Σάμος) πραγματοποιήθηκε το 2006 από το ΑΠΘ/Τμήμα Γεωλογίας/Τομέας Γεωλογίας - Φυσικής Γεωγραφίας για λογαριασμό της Νομαρχίας Σάμου. Επιστημονικός υπεύθυνος ήταν ο Καθηγητής ΑΠΘ κ. Μουντράκης Δημοσθένης και η έρευνα υπαίθρου έγινε στα πλαίσια ευρύτερου προγράμματος με επικεφαλής τον καθηγητή του ΑΠΘ κ. Αντώνιο Ψιλοβίκο .


Η μεγαλύτερη προσοχή της ερευνητικής ομάδας επικεντρώθηκε στα μεγάλα ρήγματα (μεγάλου μήκους και άλματος) που θεωρήθηκαν και ως πλέον επικίνδυνα σε πιθανή σεισμική δράση.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required