30 Μαρ 2017

Στους Φούρνους η Χριστιάνα Καλογήρου

Επίσκεψη στους Φούρνους πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Γιώργο Καμπούρη.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί η Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με το δήμαρχο, κ. Γιάννη Μαρούση, τον αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Βούλγαρη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Καρύδη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για αναπτυξιακά θέματα και χρόνια προβλήματα των Φούρνων και της Θύμαινας.
Στη συζήτηση μετείχαν με τηλεδιάσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού  κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Χρήστος Μαλακός.

Συζήτηση έγινε για τις εν εξελίξει μελέτες που εκπονούνται με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με στόχο την ταχύτερη δυνατή ωρίμανση των έργων, ώστε να ενταχθούν σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, με προτεραιότητα το πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων του Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο».

Ως έργα προτεραιότητας κρίθηκαν τα εξής: Βελτίωση κεντρικού λιμένα Φούρνων, κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης Φούρνων, κατασκευή βιολογικού καθαρισμού Φούρνων, κατασκευή προστατευτικών τοιχείων παραλιακής ζώνης Θύμαινας, κατασκευή δικτύου αποχέτευσης οικισμού Καμπί, κατασκευή βιολογικού καθαρισμού Θύμαινας, κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Χρυσομηλιάς, προστασία παραλιακού οικισμού Χρυσομηλιάς, καθώς και έργα πολιτιστικής και τουριστικής ανάδειξης του νησιού.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Πρωταρχικό μας μέλημα είναι σε συνεργασία με το Δήμο Φούρνων να μπορέσουμε αφενός να επιλύσουμε χρόνια προβλήματα του νησιού και αφετέρου να υλοποιήσουμε έργα που εξασφαλίζουν ανθεκτική, βιώσιμη και ενδογενή ανάπτυξη στους Φούρνους και τη Θύμαινα».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required