13 Μαρ 2017

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του αν. υπουργού Οικονομίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξανδρου Χαρίτση και της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κας Χριστιάνας Καλογήρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Συζητήθηκαν διεξοδικά δράσεις και έργα που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αξιοποιώντας τόσο τους Ευρωπαϊκούς πόρους, όσο και τους Εθνικούς πόρους που διατίθενται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενόψει μάλιστα της ενεργοποίησης από την κυβέρνηση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τα νησιά του Αιγαίου.

Επίσης, έγινε εκτενής  αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας των ιδιωτικών επενδύσεων και συμφωνήθηκε να υπάρξει ειδική συνάντηση για το θέμα αυτό στο υπουργείο.
Ο αναπληρωτής υπουργός ενημερώθηκε για θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπως το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της, για τα πρόσθετα προβλήματα που δημιουργεί η νησιωτικότητα και παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου.
Η περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό για τη συνεργασία και επεσήμανε ότι η ανταπόκριση της κυβέρνησης στην εκπόνηση ειδικού προγράμματος στήριξης για τα νησιά θα δώσει τη δυνατότητα για υλοποίηση δράσεων και έργων που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, στην αναβάθμιση των υποδομών, στη στήριξη του κλάδου της αγροτικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και του κλάδου του τουρισμού που έχει πληγεί σημαντικά.
Ο κ. Χαρίτσης εξέφρασε στην κα. Καλογήρου, αλλά και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, την ικανοποίησή του για τη μέχρι σήμερα εξαιρετική συνεργασία, αλλά και για την αναλυτική ενημερωτική συζήτηση και ζήτησε τη συνεργασία της Περιφέρειας για την υλοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος.
Να σημειωθεί πως στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Ευστράτιος Ζαφείρης, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Ευγενία Φωτονιάτα, ο Βουλευτής κ. Γιώργος Πάλλης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, κ. Χρύσανθος Αργυρίου και κα. Καλλιόπη Γόμου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Γιώργος Καμπούρης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρος Ροδίτης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο» κ. Γεώργιος Πλακωτάρης, οι Γενικοί Διευθυντές, ο Πρόεδρος των εργαζομένων στην Περιφέρεια κ. Γιώργος Λαγουτάρης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required