10 Μαρ 2017

Κόντρα Μουζάλα - Μαριά για την κατάσταση στα νησιά λόγω Μεταναστευτικού

Κόντρα μεταξύ του ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, κ. Νότη Μαριά και του υφυπουργού Μετανάστευσης, κ. Γιάννη Μουζάλα, ξέσπασε χθες στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής στις Βρυξέλλες. Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά του κ. Μουζάλα περί δήθεν λαϊκισμού στα νησιά του Αιγαίου, όπου οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, καθώς δεν αντέχουν πλέον όλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.
Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του κ. Μαριά "αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου και ιδίως στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, νησιά τα οποία πρόσφατα επισκέφτηκε ο Νότης Μαριάς, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κάλεσε τον κ. Μουζάλα να αποδείξει εγγράφως τα όσα ισχυρίζονται η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελληνική κυβέρνηση δηλαδή ότι δήθεν η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας απαγορεύει τη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Επιπλέον, ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Μουζάλα περί δήθεν λαϊκισμού στα νησιά του Αιγαίου και του επισήμανε ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που το 2015 και το 2016 δέχτηκαν αγόγγυστα να φιλοξενήσουν χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Πλην όμως καθώς η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου έφτασε στο απροχώρητο οι κάτοικοι των νησιών στέλνουν κραυγή διαμαρτυρίας, λέγοντας ότι «τα νησιά του Αιγαίου δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες». Μάλιστα, κατέληξε ο Νότης Μαριάς, εκπρόσωποι των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου θα έρθουν μετά από πρόσκλησή του στις Βρυξέλλες και στις 27 Μαρτίου, θα συμμετάσχουν σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να ενημερώσουν τους Ευρωβουλευτές ότι η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου με το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν πάει άλλο, καθώς εκεί βρίσκονται εγκλωβισμένοι 16.500 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες.
Επιπλέον ο Νότης Μαριάς κάλεσε τον κ. Μουζάλα να συμμετάσχει και αυτός στην εν λόγω εκδήλωση. Απαντώντας ο κ. Μουζάλας, δέχτηκε πράγματι ότι πουθενά στη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν υπάρχει πρόβλεψη που να απαγορεύει τη μετακίνηση προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα, πλην όμως αυτό δήθεν προβλέπεται από τα κείμενα εφαρμογής, χωρίς όμως να προσδιορίσει επακριβώς ποια είναι τα εν λόγω κείμενα. Στη συνέχεια ο κ. Μουζάλας ανέκρουσε πρύμνα για τα περί λαϊκισμού στα νησιά του Αιγαίου χωρίς όμως να απαντήσει ρητά εάν τελικά θα συμμετάσχει στη παραπάνω εκδήλωση που διοργανώνει ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για το προσφυγικό στα νησιά του Αιγαίου".
Ακολουθεί βίντεο με την εισαγωγική τοποθέτηση του κ. Μουζάλα (0:00-.1:42) την τοποθέτηση του Νότη Μαριά (1:43-4:09) και την απάντηση του κ. Μουζάλα (4:10-8:12)Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required