26 Μαρ 2017

"Διεθνής Ημέρα Δασών" - Δράσεις δενδροφυτεύσεων στους Μυτιληνιούς με συμμετοχή μαθητών & καθηγητώνΗ 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και έχει ορισθεί από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) ως «Διεθνής Ημέρα Δασών» με σκοπό την αναγνώριση της πολυδιάστατης αξίας των δασών και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία τους, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.Η Διεύθυνση Δασών Ν. Σάμου, στα πλαίσια του εορτασμού και έχοντας στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την αξία και την προσφορά των δασών, διοργάνωσε δενδροφυτεύσεις στις 21 & 22 Μαρτίου, με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών του "Μαυρογένειου" Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου, του 2ου Γυμνασίου Σάμου καθώς και του Ειδικού Σχολείου Σάμου.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή «Στεφάνα» Μυτιληνιών, όπου φυτεύτηκαν συμβολικά 300 δενδρύλλια Τραχείας Πεύκης Σάμου, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού της υπηρεσίας μας.

Επίσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν το δάσος και την λειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας.

Η Διεύθυνση Δασών Ν. Σάμου εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της στους διευθυντές, καθηγητές και μαθητές των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν καθώς και στους κ.κ. Γεώργιο και Δημήτριο Κανάρη οι οποίοι αφιλοκερδώς συμμετείχαν στην προετοιμασία της δενδροφύτευσης με χωματουργικό μηχάνημα για την διάνοιξη των λάκκων φύτευσης των δενδρυλλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required