6 Μαρ 2017

Λήξη κυνηγετικής περιόδου - Μήνυμα του προέδρου Κυνηγετικού Συλλόγου Καρλοβάσου

Με αφορμή τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρλοβάσου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Μια ακόμη κυνηγετική χρονιά έφθασε στο τέλος της. Πολλές οι συγκινήσεις που όλοι εμείς οι κυνηγοί ζήσαμε και φέτος ασκώντας μια από τις αρχαιότερες ανθρώπινες δραστηριότητες. Δεν θα αναφερθώ σε μεγέθη θηραματικής κάρπωσης γιατί αυτό ουδόλως μας ενδιαφέρει, άλλωστε για μας το ταξίδι έχει σημασία και όχι ο προορισμός.
Το ταξίδι όμως δεν τελειώνει με την λήξη της κυνηγετικής περιόδου. Ίσα ίσα τώρα αρχίζει.
Τώρα που τα θηράματα ετοιμάζονται να ζευγαρώσουν και να δώσουν τον τόκο που εμείς τον Αύγουστο θα εισπράξουμε, πρέπει να τα φροντίσουμε και να τα βοηθήσουμε.
Πως θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό ίσως αναρωτηθεί κάποιος, μα με πολλούς τρόπους:





- Με το να τα προστατεύσουμε από τους εγκληματίες που τα φονεύουν τα βράδια χρησιμοποιώντας προβολείς η περιμένοντας στο φεγγαρόφωτο.

- Με το να ευαισθητοποιήσουμε τους φίλους μας οδηγούς να μην τα πατούν με τα αυτοκίνητα όταν τα βράδια τα συναντούν στους δρόμους.

- Με το να καταγγείλουμε όλους αυτούς τους ασυνείδητους που δεν σέβονται τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου.

- Με το να μην υποβαθμίζουμε τους βιοτόπους τους και με παρά πολλούς άλλους τρόπους που θα μπορούσε ο καθένας από μας να σκεφτεί.

Θα ήθελα εδώ να απευθυνθώ και σε όσους μας βλέπουν.. κάπως και να τους πω ότι μπορεί το κυνήγι σαν δραστηριότητα να εμπερικλείει αρχέγονα ένστικτα, που από πολλούς έχουν εκλείψει ,η τείνουν να εκλείψουν, αλλά είναι μια απόλυτα αποδεκτή ανθρώπινη δραστηριότητα.

Δεν φταίμε εμείς που στην εποχή μας πολλά έχουν γίνει «Ροζ», άλλωστε ακόμη και η Ελληνική ορθολογική εταιρεία αναγνωρίζει τους κυνηγούς ως ισότιμους θηρευτές με τα αλλά είδη που βρίσκονται στην ανώτερη τροφική αλυσίδα (άρθρο στο τεύχος 13 των νέων της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας).

Ως πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρλοβασίου αισθάνομαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω τα μέλη μας που για μια ακόμη φορά επέδειξαν ήθος και κυνηγετική παιδεία και τους εύχομαι καλές και ευχάριστες κυνηγετικές εξορμήσεις στην επόμενη κυνηγετική σεζόν."



Ηλίας Μπαγιουρούκης

Σχης ε.α.

Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Καρλοβασίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required