6 Μαρ 2017

Αλέξανδρος Ροδίτης - Ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου




Συνήλθε την Κυριακή, 5 Μαρτίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκειμένου να εκλέξει το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα Τακτικά και Αναπληρωματικά Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Αλέξανδρος Ροδίτης. Αντιπρόεδρος ο κ. Κωνσταντίνος Γανιάρης και Γραμματέας ο κ. Μάρκος Ζαννίκος.







Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής από την πλευρά της πλειοψηφίας εξελέγησαν οι: 

Αγραφιώτης Νικόλαος, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Χίου, με αναπληρωτή τον κ. Βεργίνα Κωνσταντίνο, Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Χίου.
Βογιατζής Γιώργος, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Λέσβου, με αναπληρωτή τον κ. Γενούζο Παναγιώτη, Έπαρχο Ικαρίας.
Κωνσταντινίδης Πολυκράτης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Σάμου, με αναπληρωτή τον κ. Αργυρίου Χρύσανθο, Αντιπεριφερειάρχη Διοικητικού και Οικονομικού.
Μπογδάνος Παντελής, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Χίου, με αναπληρώτρια την κα. Κατσανέρη Δέσποινα, Περιφερειακή Σύμβουλο της Π.Ε. Λήμνου.



Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής από την πλευρά της μειοψηφίας εξελέγησαν οι:
Νικολάρα Μαρία, Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Λέσβου, με αναπληρωτή τον κ. Σταθακιό Αλέξανδρο, Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Σάμου.
Κόρακας Ευστράτιος, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Λέσβου, με αναπληρωτή τον κ. Δράκο Αντώνιο, Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Σάμου.



Φωτό: emprosnet.gr


Ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρος Ροδίτης δήλωσε:



«Κυρία Περιφερειάρχη, Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την ψήφο σας.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κα. Χριστιάνα Καλογήρου, που με τίμησε με την πρότασή της και να δεσμευτώ τόσο σε εκείνη όσο και σ’ εσάς ότι θα προσπαθήσω να δικαιώσω την επιλογή αυτή.

Με δεδομένο αυτό θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο βελτίωσης της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ως συλλογικού οργάνου στα πλαίσια πάντοτε που ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας και είναι δυνατό.

Προτεραιότητά μου είναι η ανανέωση, η χρήση νέων μέσων στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του Συμβουλίου, η τήρηση των αρχών της Δημοκρατίας και της Ισηγορίας.

Κυρία Περιφερειάρχη, αγαπητοί συνάδελφοι,

Σήμερα, ενώπιον σας, δεσμεύομαι να εκτελέσω τα καθήκοντά μου, έχοντας πάντα στο νου ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου είναι το κορυφαίο δημοκρατικό όργανο του Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, που εκφράζει τη λαϊκή κυριαρχία και ασκεί δημόσιο λειτούργημα.

Και πάλι σας ευχαριστώ… Καλή δύναμη σε όλους !!!».



Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέλεξε σήμερα τον νέο Πρόεδρο, το νέο Προεδρείο και τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, όπως ορίζει ο νόμος.

Ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ» και Περιφερειάρχης, αυτό που θα ήθελα να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι συνεχίζουμε με προσήλωση και πειθαρχία να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τη βελτίωση της ζωής στα νησιά μας. Με οδηγό πάντα τις αρχές και τις αξίες μας.

Εύχομαι στον νέο Πρόεδρο, στο νέο προεδρείο καθώς και στα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής καλή εργασία και δημιουργική συνεργασία».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required