14 Μαρ 2017

Ερώτηση για τα δάνεια των τριτέκνων

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπέβαλαν  42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Σάμου, κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια των τριτέκνων, που έχουν εκταμιευθεί από τον ΟΕΚ.  


Η Ερώτηση έχει ως εξής: 



 «Εφαρμογή προγράμματος χορήγησης ατόκων δανείων από κεφάλαια του Ο.Ε.Κ. σε δικαιούχους με έντονες κοινωνικές ανάγκες για αγορά κατοικίας, καθορισμός ποσών δανείων και λοιπών όρων χορήγησης», με το οποίο δόθηκε η δυνατότητα σε οικογένειες με τρία προστατευόμενα μέλη (τρίτεκνες οικογένειες), αλλά και σε άλλες ευαίσθητες ομάδες της κοινωνίας με κοινωνικές ανάγκες, να συνάψουν συμβάσεις δανείων με τον Ο.Ε.Κ για την ανέγερση κατοικίας ή την αγορά έτοιμης κατοικίας ώστε να εγκατασταθούν σε αυτή αυτές οι οικογένειες.

Η Υπουργός ερωτάται αν προτίθεται να επιμεληθεί του προβλήματος αποπληρωμής των δανείων από πλευράς των δανειοληπτών του ΟΕΚ και ειδικότερα των τριτέκνων , ενώ επίσης ερωτάται αν προτίθεται:

- Να εκδώσει οδηγίες για άμεση μείωση των μηνιαίων δόσεων σε ποσοστό ανάλογο με τη μείωση των μισθών που έχουν υποστεί οι δανειολήπτες, την τελευταία πενταετία, με απλή αίτηση των δανειοληπτών προς τον ΟΑΕΔ.

- Να εκδώσει οδηγίες για ρύθμιση των δανείων τους ορίζοντας δικαιότερους όρους και προϋποθέσεις ώστε να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή του δανείου από τους δανειολήπτες ανάλογα με τα υποκειμενικά στοιχεία της κάθε οικογένειας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required