24 Μαρ 2017

"Πρασίνισαν" τη Στεφάνα οι μαθητές των σχολείων

Δενδροφυτεύσεις, με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών του Μαυρογένειου Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου, του 2ου Γυμνασίου Σάμου καθώς και του Ειδικού  Σχολείου Σάμου, πραγματοποίησε στις 21 και 22 Μαρτίου η Διεύθυνση Δασών Σάμου, στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνής Ημέρας Δασών, έχοντας ως στόχο την  ευαισθητοποίηση των μαθητών για την αξία και την προσφορά των δασών.


Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή «Στεφάνα» Μυτιληνιών, όπου  φυτεύτηκαν συμβολικά 300 δενδρύλλια Τραχείας Πεύκης Σάμου, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού της υπηρεσίας. Επίσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν το δάσος  και την λειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας. 

Η Διεύθυνση Δασών Ν. Σάμου, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους Διευθυντές, Καθηγητές και μαθητές των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν καθώς και στους κ.κ. Γεώργιο και Δημήτριο Κανάρη, οι οποίοι αφιλοκερδώς συμμετείχαν στην προετοιμασία  της δενδροφύτευσης με χωματουργικό μηχάνημα για τη διάνοιξη των λάκκων φύτευσης των δενδρυλλίων.

Να σημειωθεί πως η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και έχει ορισθεί από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) ως «Διεθνής Ημέρα Δασών» με σκοπό την αναγνώριση της πολυδιάστατης αξίας των δασών και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία τους, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required