26 Μαρ 2017

Παρουσιάζεται τη Δευτέρα το σχέδιο "Ακολουθήστε τον αστερισμό των νησιών του Β. Αιγαίου"

Στις ενέργειες που κάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων του προσφυγικού- μεταναστευτικού στον τουρισμό των νησιών του Βορείου Αιγαίου, αναφέρθηκε η Περιφερειάρχης σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1. Η κα Καλογήρου έκανε ειδική αναφορά στο στρατηγικό σχέδιο για την προβολή των νησιών με τίτλο «Ακολουθήστε τον αστερισμό των νησιών του Βορείου Αιγαίου» που εκπόνησε η Περιφέρεια και το οποίο θα παρουσιαστεί αύριο Δευτέρα, 27 Μαρτίου, στις 12:00, στους φορείς του Βορείου Αιγαίου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη.

Η κα Καλογήρου, κατά τη συνέντευξή της στο κρατικό κανάλι, μίλησε για τις ομορφιές των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ενώ αναφερόμενη στη Σάμο είπε: «Οι ομορφιές της είναι εξαιρετικές. Τα παραγόμενα προϊόντα είναι υψηλής ποιότητας, έχοντας ως ναυαρχίδα το κρασί, με πάρα πολλές ιδιότητες που κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό. Γίνεται μια έρευνα που αποδεικνύει πως το γλυκό σαμιώτικο κρασί κάνει πολύ καλό σε συγκεκριμένες παθήσεις».

Σχετικά με το Μεταναστευτικό η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σημείωσε: «Πρέπει να γίνει σε όλους γνωστό πως τα νησιά μας είναι όμορφα και ασφαλή και αυτό έχει αποδειχτεί κατά τα τελευταία 2 χρόνια, όπου ποτέ δεν προέκυψε ζήτημα με την ασφάλεια των πολιτών και επισκεπτών. Μπορούν όλοι να νοιώθουν ασφαλείς και μπορούν να έρθουν στα νησιά μας να περάσουν όμορφα».

Όσον αφορά στην προβολή των νησιών, η κα Καλογήρου μίλησε για το στρατηγικό σχεδιασμό της περιφέρειας, που φέρει την ονομασία «Στον αστερισμό του Βορείου Αιγαίου». «Τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί στους φορείς  των νησιών και θα συνδεθούμε με τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου μέσω τηλεδιάσκεψης», είπε και αναφέρθηκε στη χρήση του διαδικτύου για την τουριστική προβολή: «Μας δίνει με χαμηλό κόστος υψηλή πρόσβαση σε πολύ κόσμο για περάσουμε τα μηνύματά μας. Στο Βόρειο Αιγαίο δεν έχουμε πολλές οικονομικές δυνατότητας, αλλά στοχεύοντας στο διαδίκτυο μπορούμε να διαδώσουμε πως μπορεί ο αστερισμός του Βορείου Αιγαίου να λάμψει».

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη της κας Καλογήρου στην ΕΡΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required