5 Μαρ 2017

Δημοτικό Συμβούλιο – Επανεκλογή Κώστα Αμυρσώνη – Ποιοι εκλέχθηκαν στο προεδρείο

Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"
Ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή, 5 Μαρτίου στις 18:00, η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε αποκλειστικά θέματα την εκλογή νέου προεδρείου καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε στις 13:30 ο πλειοψηφών σύμβουλος κ. Πάρης Παπαγεωργίου. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, π. δήμαρχος κ. Στέλιος Θάνος, ορθά έθεσε θέμα διευκρίνισης για την διεξαγωγή της διαδικασίας αφού ο κανονισμός προβλέπει απόφαση του σώματος για το αν θα γίνει δημόσια-ανοικτή συνεδρίαση ή κλειστή. Ομόφωνα πάρθηκε απόφαση για ανοιχτή διαδικασία και οι συνδυασμοί αποσύρθηκαν σε δωμάτια εντός της αίθουσας για να επιλέξουν τον υποψήφιό τους. 




Έναρξη της συνεδρίασης από τον πλειοψηφών σύμβουλο Π. Παπαγεωργίου



Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"



Ο συνδυασμός της συμπολίτευσης επέλεξε, με 17 ψήφους από την πρώτη ψηφοφορία, να προτείνει για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Κώστα Αμυρσώνη. Ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης πρότεινε με 5 ψήφους, από την πρώτη ψηφοφορία, τον κ. Δημήτρη Βολακάκη για τη θέση του αντιπροέδρου ενώ για τη θέση του γραμματέα, από πλευράς ελάσσονος αντιπολίτευσης, προτάθηκε ο κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου με 2 ψήφους στην τρίτη ψηφοφορία. Να σημειωθεί ότι από τους 33 δημοτικούς συμβούλους απουσίαζαν οι 5. Πρόκειται για τους δικαιολογημένα απόντες κ.κ. Βασίλη Βαλκαμλή που ασθενεί, Ανδρέα Βασιλάκη που βρίσκεται στην Αθήνα, όπως και ο Βαγγέλης Καρλοβασίτης, ενώ ασθενής είναι και ο κ. Στέλιος Μάης. Η απουσία του κ. Αντώνη Σίμου δεν αιτιολογήθηκε. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε εκλέχθηκε και πάλι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, για τα επόμενα 2,5 χρόνια, ο κ. Κώστας Αμυρσώνης με 15 ψήφους στην πρώτη και 19 στη δεύτερη ψηφοφορία. Αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτρης Βολακάκης, με 23 ψήφους από την πρώτη ψηφοφορία, και γραμματέας ο κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου με 8 ψήφους στην πρώτη και δεύτερη ψηφοφορία και 21 ψήφους στην τρίτη.

Αριστερά ο επανεκλεγείς πρόεδρος του οργάνου Κ. Αμυρσώνης


Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"


Οικονομική Eπιτροπή

Εκλέγονται, από πλευράς συμπολίτευσης οι 5 αντιδήμαρχοι κ.κ. Πάρης Παπαγεωργίου, Χρήστος Σεβαστάκης, Βασίλης Βαλκαμλής, Τάσος Καλατζής και Ανδρέας Βασιλάκης και οι κ.κ. Βαγγέλης Καρλοβασίτης και Νίκος Τριανταφύλλου, από τη μείζονα αντιπολίτευση και Κώστας Τζίχας από την ελάσσονα αντιπολίτευση.




Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Εκλέγονται, από πλευράς συμπολίτευσης οι κ.κ. Δημήτρης Καραγιάννης, Κυριάκος Πατσίδης, Κώστας Βογιατζής, Γιώργος Διακοσταμάτης και η κα Ιωάννα Καραγιάννη. Από τη μείζονα αντιπολίτευση οι κ.κ. Βαγγέλης Καρλοβασίτης, Μανώλης Ματθαίου και από την ελάσσονα αντιπολίτευση ο κ. Δημήτρης Μαυρατζώτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required