22 Μαρ 2017

Πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Καρλόβασι

Το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕ. ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. (κέντρο πληροφορικής και νέων τεχνολογιών) της ΔΙ.Δ.Ε. ΣΑΜΟΥ και το ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΥ - ΔΟΠΠΟΝΑΣ διοργανώνει πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί 6-7 Μαΐου του 2017 στις εγκαταστάσεις του τμήματος στο Καρλόβασι της Σάμου. 
 
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο μέρη:

Α. Περιφερειακός Διαγωνισμός WRO
Θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες του WRO (World Robot Olympiad), http://www.wro2017.org . Ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της οργάνωσης, σε μία ομάδα από κάθε αγώνισμα θα καλυφθούν τα εισιτήρια ώστε να συμμετάσχουν στον τελικό του WRO στην Αθήνα.
​​1. ​​Γενική κατηγορία. (Regular)
2. Ανοικτή κατηγορία. (Open)
3. Ποδόσφαιρο WRO (WRO Football)
4. ​Advanced Robotics Challenge 

Β. Γενικός Διαγωνισμός
Θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες του Robotic Day 2017  http://roboticday.org/2017/en/.

Ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της οργάνωσης, για 10 άτομα θα καλυφθούν τα εισιτήρια ώστε να συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό στην Πράγα http://roboticday.org/2017/en/ , ενώ το κόστος διαμονής στη Πράγα είναι 10 ευρώ/άτομο/νύχτα.
​​​​​​1. mini sumo
2. line follower
3. Ελεύθερη παρουσίαση
4. Διάσωση

Η διοργάνωση του διαγωνισμού είναι μέρος της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Διατριβής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του τμήματος, Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά Συστήματα, των κ.κ. Δημήτρη Χαντζή και Δημήτρη Λειβαδίτη.

Οι συμμετοχές θα πρέπει να δηλωθούν 30/4. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο aegeanRobot@gmail.com και στην Ιστοσελίδα της ομάδας Ρομποτικής http://icsdweb.aegean.gr/project/aegeanrobotics/web/index.php

Χορηγοί:  Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Aegean Airlines, Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required