24 Μαρ 2017

«Η Σάμος του χτες» του Νίκου Νόου - Παρέλαση βρακοφόρων


Είναι  η γιορτή της 25ης Μαρτίου το 1965 στο Βαθύ. Μέρα παρέλασης των σχολείων, προσκόπων και άλλων τμημάτων, στην παραλία του Βαθιού.

Η εξέδρα των επισήμων βρίσκεται πάνω στην πλατεία Πυθαγόρα. Ένα μεγάλο πλήθος κόσμου βρίσκεται στα πεζοδρόμια όπου θα περάσουν τα τμήματα για να χειροκροτηθούν. Στην φωτογραφία βλέπουμε το τμήμα βρακοφόρων και φουστανελοφόρων, από μαθητές του Πυθαγορείου Γυμνασίου.Το καφενείο «Παρασκευά» είναι ακόμα σε λειτουργία, όπως και το φαρμακείο του «Καπνιά».

Από τα σπίτια του ορόφου, οι ένοικοι παρακολουθούν από καλή θέση την παρέλαση. Λίγο αριστερά υπάρχουν και τα γραφεία της ΕΟΣΣ, στον όροφο και κάτω το ζαχαροπλαστείο το ΗΡΑΙΟΝ.

Οι κολόνες της Εθνικής Τράπεζας δεν μπορούσαν να απουσιάζουν, αφού από κει έρχονται τα παρελαύνοντα τμήματα. Η ημέρα είναι καταφανώς ηλιόλουστη, έτσι η προσέλευση των θεατών υπήρξε εντυπωσιακή.

Μετά την παρέλαση όλος ο κόσμος αναζητάει ένα τραπεζάκι σε κάποια καφετέρια ή ουζερί και ζαχαροπλαστείο της παραλίας, να περάσει μια ευχάριστη ώρα. Η πλατεία με το «λιοντάρι» συγκεντρώνει τους μικρούς μαθητές, για να παίξουν τα τρελά παιχνίδια τους και να συναντήσουν τους γονείς τους.

Μια φωτογραφία αναμνηστική και μια ακόμα 25 Μαρτίου, καταγράφεται στα κιτάπια του χρόνου.

 Από την έντυπη έκδοση του "Σαμιακού Βήματος"






Πατήστε στη φωτογραφία για μεγέθυνση


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required