13 Μαρ 2017

Η Σάμος επιστρέφει στην τουριστική αγορά!

Πολύ θετικά τα μηνύματα του τουρισμού για την Ελλάδα φέτος, με μεγάλη αύξηση των προκρατήσεων για όλους τους ελληνικούς προορισμούς εκτός Χίου και Λέσβου, ενώ σχετικά ωφελημένη εμφανίζεται και η Σάμος που πλησιάζει ξανά το επίπεδο κρατήσεων του 2015, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην τουριστική έκθεση ITB που έγινε πριν λίγες μέρες στο Βερολίνο.

Παρούσα στην κορυφαία τουριστική έκθεση και η Σάμος, σε κοινό περίπτερο με τα υπόλοιπα νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Παρόντες οι τουριστικοί πράκτορες Κώστας Έλληνας, Δημήτρης Κασμιρλής, Μάριος και Βαγγέλης Μπακόπουλος, καθώς και ο ξενοδόχος κ. Νίκος Αθανασίου που πραγματοποίησαν σειρά επαφών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία όλες οι αγορές καταγράφουν πλήρη ανάκαμψη με μόνη εξαίρεση τη Γερμανική, κάτι που οφείλεται στο μικρότερο αριθμό πτήσεων από τα γερμανικά αεροδρόμια, καθώς και την περιορισμένη περίοδο των πτήσεων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σε γενικές γραμμές οι εντυπώσεις των Σάμιων τουριστικών επιχειρηματιών έχουν 2 όψεις. Ικανοποίηση που το νησί μας βγαίνει με τον καιρό από το κάδρο του μεταναστευτικού και επανέρχεται τουριστικά, αλλά και προβληματισμός αφού την ώρα που η Ελλάδα σπάει όλα τα ρεκόρ εμείς ακόμα προσπαθούμε να φτάσουμε το επίπεδο του 2015. Κάτι που αποδεικνύει ότι, δυστυχώς, η κατάσταση στην Σάμο είναι ακόμα ρευστή και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, κυρίως όσον αφορά το χειρισμό του μεταναστευτικού για να αποφύγουμε μόνιμα την τουριστική μοίρα της Χίου και Λέσβου.

Να σημειωθεί πως η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει στις 20 Απριλίου, με τους Ολλανδούς να κάνουν και φέτος… ποδαρικό στη Σάμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required