15 Μαρ 2017

Μπερτό: Καμία συζήτηση για επιπλέον χρηματοδότηση στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου

Δεν υπήρξε καμία συζήτηση σχετικά με επιπλέον χρηματοδότηση συγκεκριμένα για τα νησιά του Αιγαίου ανέφερε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, απαντώντας στην ερώτηση περί αναπτυξιακού πακέτου ύψους 50 εκατ. ευρώ για τα νησιά με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη των δημάρχων των πέντε νησιών του ανατολικού Αιγαίου στις Βρυξέλλες.


Η κα Μπερτό σημείωσε ότι αυτό που συζητήθηκε ήταν η πιθανότητα να οργανωθεί μια επίσκεψη της Επιτρόπου Κορίνας Κρέτσου στα νησιά, προκειμένου να δούμε τί είναι δυνατό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

«Όπως γνωρίζετε, οι πέντε δήμαρχοι των νησιών του Αιγαίου – Λέσβος, Σάμος, Χίος, Λέρος και Κως – ήταν στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, στις 7 Μαρτίου και, όπως είπατε, είχαν αρκετές συναντήσεις εδώ στην Κομισιόν. Παρόλα αυτά, δεν υπήρξε καμία συζήτηση σχετικά με επιπλέον χρηματοδότηση συγκεκριμένα για τα νησιά. Αυτό που συζητήθηκε ήταν η πιθανότητα να οργανωθεί μια επίσκεψη της Επιτρόπου [Κορίνας] Κρέτσου στα νησιά προκειμένου να δούμε τί είναι δυνατό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Η Κομισιόν έχει ήδη διαθέσει στην Ελλάδα οικονομική βοήθεια ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για να διαχειριστεί τη μεταναστευτική κατάσταση μέσω τόσο των πόρων του τμήματος της Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, όσο και των Έκτακτων πόρων, και του Μηχανισμού Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης. Και όπως ξέρετε, πολλά από αυτά τα χρήματα διοχετεύονται στις κεντρικές αρχές της Ελλάδας ή στους διεθνείς συνεργάτες μας και ΜΚΟ που εργάζονται επιτόπου», ανέφερε η κ. Μπερτό.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ακόμη πως για το θέμα δόθηκαν διευκρινήσεις από τους ίδιους τους δημάρχους για την κατάσταση ως προς την κεντρική κυβέρνηση και τις πιθανότητες χρηματοδότησης της κυβέρνησης της Αθήνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required