11 Μαρ 2017

Στη Σάμο ο Daniel Lommel

Διάλεξη με θέμα «Η τέχνη και η Αρμονία» θα πραγματοποιήσει το Σάββατο, 11 Μαρτίου, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού μεγάρου Σάμου ο παγκοσμίου φήμης χορογράφος Daniel Lommel.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη σχολή χορού της κας Χριστίνας Τσαρδούλια «Samos School of Dance» και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Θα προλογίσει ο δημοσιογράφος Μάνος Στεφανάκης.

O Daniel Lommel

Ο Daniel Lommel, αντιπρόεδρος του τμήματος χορού της UΝΕSCO, εντάσσεται στο πάνθεον των δέκα κορυφαίων χορευτών της γενιάς του. Ο Daniel Lommel γεννήθηκε στο Παρίσι, στις 26 Μαρτίου 1943. Σπούδασε στη Σχολή Μπαλέτου της Όπερας της Λιέγης με τον Joseph Lazzini και στη συνέχεια στη γενέτειρά του, με τη Nora Kiss.

Το 1964 προσλαμβάνεται στα Μπαλέτα του Αμβούργου (με διευθυντή, τότε, τον Peter van Dijck) και συμμετέχει στα σημαντικότερα έργα του ρεπερτορίου, μαζί με διακεκριμένους χορευτές (Jacqueline Rayet, Claire Motte, Maria Tallchief, Sonia Arova, Marilyn Burr) σε χορογραφίες των George Balanchine, Roland Petit και Janine Charrat, οι οποίοι συνεργάζονταν με τα Μπαλέτα ως προσκεκλημένοι καλλιτέχνες. 

Από το 1967 συνεργάζεται με τα Μπαλέτα του 20ού αι., του Maurice Béjart, ως σολίστ και από το 1973 ως καλλιτεχνικός συνδιευθυντής. Στη διάρκεια της «περιόδου Béjart», εμφανίζεται στη σκηνή με τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της εποχής εκείνης: Jorge Donn, Paolo Bortoluzzi, Suzanne Farrell. 

Aπό το 1975 ως το 1983, ερμηνεύει με τον Rudolf Nurejev τα Lieder eines fahrenden Gesellen του Μάλερ, στις μεγάλες σκηνές των ΗΠΑ και της Ευρώπης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required