9 Μαρ 2017

Ανακοίνωση του δήμου Σάμου για τη συνάντηση με τον Jean-Claude Juncker


Δελτίο τύπου για τη συνάντηση των δημάρχων Λέσβου, Χίου, Κω, Λέρου και Σάμου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, εξέδωσε ο δήμος Σάμου. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος Γιουνκέρ επιβεβαίωσε στους 5 Δημάρχους «πρώτης γραμμής», όπως ο ίδιος αποκάλεσε, το έντονο ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποστήριξη των τοπικών πληθυσμών και την εξασφάλιση πλαισίου ανάπτυξης και προοπτικής της οικονομίας και των κοινωνιών τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση τους ανακοίνωσε μαζί με τον Επίτροπο και την παράταση της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος θεώρησης της βίζας των επισκεπτών από την Τουρκία.Ο κ. Γιουνκέρ ζήτησε από τους 5 δημάρχους τις απόψεις αλλά και την κριτική τους για την μέχρι τώρα διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, καθώς και τις προτεραιότητες που εκείνοι θέτουν, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στις προσωρινές δομές φιλοξενίας, αλλά και να ανακουφιστούν οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες από τις επιπτώσεις του προβλήματος.


«Ο διάλογος μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των 5 Δημάρχων θα συνεχιστεί, αφού η Ε.Ε. δείχνει εμπράκτως ότι εμπιστεύεται τους Δήμους της Ελλάδας, τους Δήμους των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα στηρίξει την αναπτυξιακή στρατηγική των νησιών. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα, το νησιά θα επισκεφθεί και η αρμόδια Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Corina Creţu», αναφέρει ο δήμος Σάμου.

Οι 5 δήμαρχοι, μετά τη συνάντηση, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο για την πρόσκληση που τους απηύθυνε και για τη συνεργασία που υπήρξε έως τώρα και θα εξακολουθήσει να υπάρχει μαζί του. "Είμαστε οι πέντε Δήμαρχοι μαζί, σε ένα κοινό σκοπό, που περιλαμβάνει την ασφάλεια των νησιών, τις άμεσες, θετικές παρεμβάσεις υπέρ των συμπατριωτών μας και την αποσυμφόρηση των νησιών μας από τους εγκλωβισμένους συνανθρώπους μας. Η αποσυμφόρηση είναι πράξη αλληλεγγύης. Συντονίζουμε τις προσπάθειες μας για την προώθηση του τουρισμού, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την τοπική οικονομική ανάπτυξη και την εφαρμογή του Χάρτη της Νησιωτικότητας. Θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα και τεκμηριωμένα επιχειρήματα να πιέζουμε για λύσεις προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των νησιωτών από το δυσβάστακτο βάρος που συσσωρεύτηκε στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες τα δύο τελευταία χρόνια. Η ανθρωπιά και η επάρκεια που έδειξαν οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου στο αποκορύφωμα της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό και αποτέλεσε το καλύτερο διαβατήριο για τη δοκιμαζόμενη χώρα μας", αναφέρει ανακοίνωση των δημάρχων Σάμου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required