28 Μαρ 2017

Στην κατάργηση της σελίδας της προχώρησε η Σάμος SOS - Τι αναφέρει η Κίνηση

Φωτό: Radio Cafe
Στην άμεση κατάργηση της σελίδας της στο Facebook προχωρά η Επιτροπή αγώνα της Σάμος SOS, επισημαίνοντας πως δεν εκφράζει τις θέσεις της Κίνησης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Επιπλέον, η Σάμος SOS ανακοίνωσε πως δύο μέλη της Επιτροπής, δεν αποδέχθηκαν την κριτική που ασκήθηκε, σχετικά με τη σελίδα της Κίνησης στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αποφάσισαν την αποχώρησή τους από την Επιτροπή Αγώνα.

H ανακoίνωση της Σάμος SOS αναφέρει:

Η Επιτροπή Αγώνα της κίνησης πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS είναι πιστή στις αρχές ιδρύσεως της και στις αξίες που διέπουν τις ενέργειες και τις δράσεις της, για την αποτροπή των κινδύνων που φέρει η εφαρμοζόμενη κυβερνητική μεταναστευτική πολιτική στο νησί μας. Ειδικότερα στο κείμενο-δέσμευση τι είναι η ΣΑΜΟΣ SOS-βασικές αρχές φυσιογνωμίας-στο οποίο συμφώνησαν όλα τα μέλη της επιτροπής και δημοσιεύθηκε, η Κίνηση εχει ξεκαθαρίσει μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

Aρθρο 8  "Η ΣΑΜΟΣ SOS και τα μέλη της δεν έχουν κομματικές εξαρτήσεις. Είναι άτομα με απόλυτη ελευθερία γνώμης και σκέψης, με ξεχωριστές πολιτικές καταβολές και διαδρομές, που δεν επιτρέπουν σε κομματικές σκοπιμότητες να επηρεάσουν το έργο και την πορεία της κίνησης. Το ακομμάτιστο της φυσιογνωμίας της κίνησης τηρείται ως κόρη οφθαλμού με ευθύνη όλων των μελών"

Αρθρο 9 "Η ΣΑΜΟΣ SOS απεχθάνεται ακραίες πολιτικές πράξεις, τα ακραία και ολοκληρωτικά πολιτεύματα, τη φασιστική ιδεολογία και νοοτροπία. Ενισχύει τις δημοκρατικές διαδικασίες, το δημοκρατικό λόγο και έχει πίστη στο δημοκρατικό πολίτευμα".

'Ομως στην ιστοσελίδα της ΣΑΜΟΣ SOS (Σαμιώτες ΣΑΜΟΣ SOS) που λειτουργούσε εως πρότινος με ευθύνη μέλους- διαχειρίστριας της ομάδας στo facebook, παρατηρήθηκαν ιδίως τελευταία αναρτήσεις, βίντεο και σχόλια που όχι μόνο αντιβαίνουν στις παραπάνω αρχές, όχι μόνο έγιναν εν αγνοία των μελών της επιτροπής -παρά τις συνεχείς αντιρρήσεις και ενστάσεις μας-, αλλά διαστρεβλώνουν πλήρως τη φυσιογνωμία της ΣΑΜΟΣ SOS, δημιουργούν σύγχιση στη γνώμη της σαμιακής κοινωνίας για την Κίνησή μας, και προσβάλλουν την προσωπικότητα και την υπόσταση των μελών της Επιτροπής Αγώνα.

Συγκεκριμμένα: 

1.Οι αναρτήσεις, βίντεο και σχόλια που αναφέρονται στο '' Ε ΣΥ (πολιτικός φορέας Α.Σώρρα), που έγιναν με σκοπό να διαφημίσουν αυτό το μόρφωμα και να παραπλανήσουν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού.΄Αλλωστε με τον περίφημο....σωτήρα ασχολείται η Ελληνική Δικαιοσύνη.

2.Τα κατά καιρούς υβριστικά και με χυδαίες εκφράσεις ενίοτε και απειλητικά σχόλια εναντίoν των εχόντων κυβερνητικές και άλλες ευθύνες στο μεταναστευτικό πρόβλημα, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Η αντιπαράθεση μας με την κυβέρνηση, την οικονομική και μεταναστευτική πολιτική της είναι δεδομένη, ανυποχώρητη και σκληρή, αλλά μόνο με πολιτικούς όρους και όχι με εκφράσεις πεζοδρομίου ελεγχόμενες ακόμη και απο τον κοινό ποινικό νόμο. Με βωμολοχίες δεν βρίσκει το νησί μας το δίκιο του!! Ο αγώνας μας δίδεται με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, με σταθερότητα στις θέσεις μας, με ενότητα και επιμονή στις διεκδικήσεις μας. Οι ύβρεις και οι απειλές δεν έχουν σχέση με τον πολιτισμό μας και με τις κοινωνικές αξίες μας!!

 Για να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα και να τεθεί τέρμα στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας της ΣΑΜΟΣ SOS συνήλθε σε συνεδρίαση (22-3-2017) η Επιτροπή Αγώνα, όπου τα μέλη της εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την εν λόγω ιστοσελίδα και άσκησαν κριτική. Δύο όμως μέλη απο την επιτροπή, η διαχειρίστρια κ. Π. Χατζηαντωνίου και ο κ. Γ. Γιοκαρίνης, δεν αποδέχθηκαν την κριτική και δήλωσαν ότι αποχωρούν απο την Επιτροπή Αγώνα. Στη συνέχεια τα υπόλοιπα παρόντα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν ότι:

1. Η ιστοσελίδα ''Σαμιωτες ΣΑΜΟΣ SOS'' στο facebook δεν εκφράζει τις θέσεις της κίνησης πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS, γι αυτό άμεσα καταργείται και καλεί τη διαχειριστρία να μην χρησιμοποιεί τον εως τώρα διακριτικό τίτλο.

2. Η Επιτροπή επιφορτίζεται με το καθήκον να προβεί σε ενέργειες, ώστε σύντομα να καλυφθεί το κενό στην ενημέρωση των δράσεων της Κίνησης μεσω του διαδικτύου.

3. Να εκδόσει και να δημοσιεύσει κείμενο με την παρούσα απόφαση. Τέλος, απο όλα τα μέλη, υπογραμμίστηκε οτι οι ενέργειες της ΣΑΜΟΣ SOS αποσκοπούν στην ενότητα, στην ομοψυχία, στην καλλιέργεια αγωνιστικής διάθεσης της σαμιακής κοινωνίας, χωρίς διαστρεβλώσεις των αρχικών θέσεων μας, που με σεβασμό όλοι μας πρέπει να τηρούμε.  


Τα παρόντα μέλη της ΣΑΜΟΣ SOS


Νίκος Μάρκου, Λευτέρης Στυλιανίδης, Ευάγγελος Κοιμτζής, Ανδρειωμένος Τάκης, Αρης Μεγαγιάννης, Γερογιάννη Ευαγγελία, Τζώρτζ ντε Κραντ, Πασχάλης Λούης, Νίκος ΚοπανάςΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required