5 Απρ 2017

Ζωντανεύει το μεγάλο γεφύρι του 19ου αιώνα - Προγραμματίζονται εργασίες για την ανάδειξή του

Το μεγάλο γεφύρι των Μυτιληνιών επισκέφτηκε χθες  ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών, κ. Γιώργο Ελευθερόγλου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Δημοτική Κοινότητα, αλλά και στηριζόμενη στη διαχρονική επιθυμία των κατοίκων των Μυτιληνιών, προγραμματίζει την εκτέλεση εργασιών με στόχο την άμεση ανάδειξη του σημαντικού αυτού μνημείου με τη μοναδικής αρχιτεκτονικής τεχνική του, την επιβλητική του παρουσία, αλλά και την ιστορική του διαδρομή. Το μεγάλο γεφύρι στο χείμαρρο των Μυτιληνιών Υβεττό, χτίστηκε το 1870 μετά από απόφαση του Ηγεμόνα Παύλου Μούσουρου, στο πλαίσιο των πρώτων προσπαθειών για δημιουργία αμαξιτού οδικού δικτύου στο νησί μας.


Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου δήλωσε σχετικά: «Επιδίωξή μας είναι  η ανάδειξη αυτού του σημαντικού γεφυριού. Θα δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή για να είναι επισκέψιμο, θα υπάρξει ειδική μελέτη φωτισμού του, αλλά θα ληφθεί μέριμνα  και  για την προστασία του. Βασική μας επιδίωξη θα είναι ακόμη, η ανάδειξη της ιστορίας του και των σημαντικών γεγονότων που έχουν διαδραματιστεί σε αυτό, στο  πέρασμα του χρόνου. Στόχος μας είναι να ακολουθήσουν πρωτοβουλίες για ανάδειξη και άλλων ιστορικών  γεφυριών των νησιών μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required