19 Απρ 2017

Αρχειακό υλικό συλλέγει η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ

Στη συλλογή ιστορικού υλικού προχωρά η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ που καλεί όσους αγωνίστηκαν δίπλα στο κόμμα ή μέσα από τις γραμμές του και τους απογόνους τους, αλλά και όλους όσους έχουν στο οικογενειακό τους αρχείο ιστορικό υλικό, όπως κείμενα, φωτογραφίες, εφημερίδες, επιστολές, βιβλία, αντικείμενα κ.α., να το παραχωρήσουν στο Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ μέσω της Τ.Ε. Σάμου.


Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, η παραχώρηση του ιστορικού – αρχειακού υλικού (πρωτότυπου ή σε μορφή αντιγράφου) είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να συντηρηθεί με επιστημονικές μεθόδους κι έτσι να διασωθεί, καθώς μόνο έτσι μπορεί να φωτίσει πλευρές της δράσης του ΚΚΕ, γνωστές κι άγνωστες πτυχές των λαϊκών αγώνων στο νησί όλη την περίοδο του 20ου αιώνα, να αξιοποιηθεί στην ιστορική έρευνα και μελέτη, να γίνει συλλογικό κτήμα και να συμβάλει στη γνώση των νεότερων γενιών.

«Καλούμε όποιον έχει στα χέρια του τέτοιο υλικό, προς τιμή της συμπλήρωσης των 100 χρόνων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, να κάνει το βήμα και να συμβάλλει στη διάσωση και διατήρηση της ιστορικής μνήμης που για το ΚΚΕ είναι πηγή άντλησης συμπερασμάτων και διδαγμάτων για το σήμερα», αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ και προσθέτει: «Το ΚΚΕ από την ίδρυσή του (1918) ανέπτυξε πρωτοπόρα δράση, μπήκε μπροστά στην οργάνωση των αγώνων της εργατικής τάξης και των φτωχών αγροτών. Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση της Εαμικής Αντίστασης στο νησί, του αγώνα της Αντιφασιστικής Στρατιωτικής Οργάνωσης (ΑΣΟ) στη Μέση Ανατολή. Οργάνωσε και πρωτοστάτησε στην ηρωική πάλη του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου. Συνέβαλλε στην οργάνωση αγώνων όλη την επόμενη περίοδο και στην αντιδικτατορική πάλη.

Σε όλη την πορεία του ήταν και είναι ο φάρος της δυνατότητας και της ελπίδας για την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Μπροστά στη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σας καλούμε να συμβάλλετε κι εσείς στη διάσωση και διατήρηση της ιστορίας των αγώνων του λαού μας, αγώνες και θυσίες άρρηκτα δεμένες με τη δράση του ΚΚΕ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required