25 Απρ 2017

Να δοθούν απαντήσεις για τη διαχείριση ύδρευσης και απορριμμάτων ζητά η ΑΚΙΣ

Έγγραφο προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου απέστειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου" κ. Αντώνης Σίμος. στα πλαίσια των αρχών της διαφάνειας και δεοντολογίας. Το έγγραφο με τον τίτλο "Οφειλόμενες απαντήσεις" αναφέρει σχετικά ότι δεν έχουν ακόμη δοθεί απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούσαν στη διαχείριση της ύδρευσης καθώς και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Παρακάτω θα βρείτε το περιεχόμενο της επιστολής.


ΘΕΜΑ: Οφειλόμενες Απαντήσεις

ΣΧΕΤ: α. N. 3852/2010. Άρθρο 69

β. Η από 28-6-2016 αίτηση της ΑΚΙΣ (αρ. πρωτ Δήμου 13868)

γ. Η από 6-9-2016 αίτηση της ΑΚΙΣ (αρ. πρωτ Δήμου 23330)Σας γνωρίζουμε ότι η παράταξή μας κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο εννέα (9) ερωτήματα που αφορούσαν στη διαχείριση της ύδρευσης και πέντε (5) που αφορούσαν στη διαχείριση των απορριμμάτων, με τα (β) και (γ) σχετικά αντίστοιχα. Επειδή παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις μας δεν λάβαμε τις οφειλόμενες απαντήσεις, ζητήσαμε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σάμου, η οποία στις 8 Φεβρουαρίου 2017 απέστειλε με αριθμό πρωτοκόλλου 115 σχετική εισαγγελική εντολή στο Δήμο Σάμου.

Μέχρι σήμερα και παρά την εισαγγελική εντολή, τα εν λόγω ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα γι’ αυτό ζητάμε από την υπηρεσία σας να μας ενημερώσει για τα κάτωθι:

α. Εάν βρίσκεται σε ισχύ ή όχι το άρθρο 69 του νόμου 3852/2010, το οποίο καθορίζει ότι ο δήμαρχος οφείλει να απαντά στους δημοτικούς συμβούλους μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

β. Εάν ο Δήμαρχος Σάμου παρανομεί καταπατώντας τη συγκεκριμένη διάταξη του νόμου ή όχι και εάν ναι, γιατί δεν του επιβάλλονται οι εκ του νόμου προβλεπόμενες κυρώσεις.

Αντώνιος Σίμος
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required