3 Απρ 2017

Ο Δ. Σεβαστάκης για το πρόγραμμα Σχολικών Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Ο βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής συμμετείχε στις εργασίες του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Παρασκευή 31 Μαρτίου. Ο κ. Σεβαστάκης χαιρέτισε τις εργασίες του Προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS)», στα πλαίσια της ημερίδας που οργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.






Το Πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» σκοπό έχει την αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς και για τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των λυκείων και στοχεύει να ενθαρρύνει τους νέους, ιδιαίτερα μαθητές δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης, να κατανοήσουν τα δικαιώματα τους ως ευρωπαίοι πολίτες, να γνωρίσουν το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Μελών του και να αντιληφθούν πως μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση της του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required