26 Απρ 2017

Η Δράση-Ενότητα- Προοπτική για τα ΧΥΤΑ αν. Σάμου: "Μηδενικά αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος"

Στο θέμα των ΧΥΤΑ ανατολικής Σάμου επανέρχεται με δελτίο τύπου η παράταξη «Δράση-Ενότητα-Προοπτική», στο οποίο κάνει λόγο για προχειρότητα αντιμετώπισης και έλλειψη βούλησης στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Η παράταξη αναφέρει:

«Σχετικά και με πρόσφατα δημοσιεύματα για την κατάσταση των ΧΥΤΑ  (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) ανατολικής Σάμου στη θέση «Καμάρα» η παράταξη μας επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά σχετικά με την προχειρότητα αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού θέματος, αυτό της διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά και τις συνθήκες εγκατάλειψης του χώρου από τη Δημοτική Αρχή.

Παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις και παρατηρήσεις μας στην τελευταία μηνιαία συνάντηση που είχαμε σαν αξιωματική αντιπολίτευση με το Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους στην οποία αναφερθήκαμε αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε για συγκεκριμένες περιβαλλοντικές παραβάσεις, αλλά και τη γενικότερη κακή κατάσταση του χώρου, η δημοτική αρχή όπως φαίνεται μας αγνόησε για άλλη μια φορά.

Επιβεβαιώνει επίσης τα μηδενικά αντανακλαστικά της και μάλιστα σε σοβαρά θέματα όπως αυτό της διαχείρισης απορριμμάτων για το οποίο έπρεπε να προβεί σε άμεση τακτοποίηση  κι αποκατάσταση του χώρου, σύμφωνα και με τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου. Ενώ υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία φαίνεται πως δεν υπάρχει η βούληση για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος περιβαλλοντικού προβλήματος". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required