25 Απρ 2017

Ευπαλίνειο Όρυγμα - Εκστρατεία προβολής του θαύματος της μηχανικής

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου σε συνέχεια της πρώτης επίσκεψής της στη Σάμο τον Μάρτιο, βρέθηκε τη Δευτέρα, 24 Απριλίου, στο Ευπαλίνειο Υδραγωγείο στο Πυθαγόρειο. Αυτή τη φορά, σκοπός της επίσκεψής της ήταν η προβολή του θαυμαστού αυτού αρχαίου μνημείου από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (την ακολούθησαν στο ταξίδι της πολλοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι του πολιτιστικού ρεπορτάζ μεγάλων εφημερίδων της Αθήνας καθώς και φωτορεπόρτερ), ώστε αυτό να καταστεί γνωστό στο ευρύ κοινό, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες. 


Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου στο εσωτερικό του μνημείου
Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"


Ο βουλευτής Σάμου και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Δ. Σεβαστάκης. Δίπλα του ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου-Ικαρίας Π. Χατζηδάκης

Ο πολιτικός μηχανικός, μελετητής και τεχνικός σύμβουλος του έργου, Κ. Ζάμπας

Ο προϊστάμενος ΔΑΑΜ Δ. Σβολόπουλος
Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"


Η ίδια δήλωσε για την προσπάθεια προβολής του θαυμαστού έργου: "Μέσω της κατάλληλης προβολής των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, στόχος είναι να αξιοποιηθεί η «δυναμική» του, ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα που αυτό θα ανοίξει για το κοινό, να αυξηθούν οι ροές πολιτιστικού τουρισμού στην ευρύτερη αρχαιολογική περιοχή του Πυθαγορείου προς όφελος ολόκληρης της Σάμου".

Η επίσκεψη περιελάμβανε ενημέρωση για το μνημείο, καθώς και για το πρότυπο έργο αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης που έχει συντελεστεί σε αυτό. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διέλευση μέσα από το Ευπαλίνειο Όρυγμα και μετάβαση στην πηγή του αρχαίου υδραγωγείου, που αναβλύζει νερό ακόμα και σήμερα. Η παρουσίαση του έργου στο εσωτερικό του Ευπαλινείου ΟρύγματοςΟ αντιπεριφερειάρχης Διά Βίου Μάθησης και Εμπορίου Β. Αιγαίου, πρόεδρος Επιμελητηρίου Σάμου Γ. Κυριαζής

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πυθαγορείου Φ. Βλαχοπούλου

Από την παρουσίαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου
Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"


Την εκδήλωση παρουσίασης του έργου, στο εσωτερικό του Ευπαλινείου Ορύγματος, που ολοκληρώθηκε μετά από 2,5 χρόνια εργασιών και έχει καταστεί πλέον επισκέψιμο λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, χαιρέτισαν κατά σειρά οι κ.κ.

Παναγιώτης Χατζηδάκης προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου – Ικαρίας, Λυδία Κονιόρδου - υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Δημήτρης Σεβαστάκης - βουλευτής Σάμου, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Νίκος Κατρακάζος - αντιπεριφερειάρχης Σάμου

Γιάννης Μανδουραράκης - εκπρόσωπος του Δήμου Σάμου

Γιώργος Κυριαζής - πρόεδρος Επιμελητηρίου Σάμου,

Φυλλιώ Βλαχοπούλου-πρόεδρος της Δ.Κ. Πυθαγορείου.


Για την επιστημονική διάσταση του έργου μίλησαν οι κ.κ. Δημοσθένης Σβολόπουλος - Προϊστάμενος ΔΑΑΜ, Μαρία Μερτζάνη - Προϊσταμένη ΔΣΑΝΜ, και Κώστας Ζάμπας - εκπρόσωπος της αναδόχου Κατασκευαστικής Εταιρείας.

Η υπουργός, λίγο πριν την είσοδό μας, κάνει λόγο για τον απαιτούμενο σεβασμό στο εσωτερικό του μνημείου
Φωτογραφία: "Σαμιακόν Βήμα"

Με την υπουργό ο αντιδήμαρχος Πυθαγορείου Β. Βαλκαμλής

Ο πάντα κατατοπιστικός και ευγενής, προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου-Ικαρίας  Π. Χατζηδάκης
Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Λίγα μέτρα μετά την κάθοδο της νοτίας εισόδου του Ευπαλινείου Ορύγματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required