6 Απρ 2017

Η "Δράση" για το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο

Στο Δημοτικό συμβούλιο της 23ης Μαρτίου αναφέρεται με δελτίο τύπου η παράταξη «Δράση-Ενότητα-Προοπτική».

Όπως αναφέρει έγινε τελικά δεκτό το αίτημα για τη μετακίνηση κτηνιάτρων από την Αθήνα, οι οποίοι θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις απαραίτητες υπηρεσίες σε αδέσποτα.

Σχετικά με τα σφαγεία και γιατί δεν προχωρά η υπόθεση, η «Δράση» σημειώνει πως ενώ υποτίθεται ότι ο Δήμος έψαχνε χώρους για τη δημιουργία νέου σφαγείου, ο δήμαρχος απάντησε ότι ανησυχεί για τη βιωσιμότητά του και αντιμετωπίζει τη δημιουργία ενός δημοτικού σφαγείου με επιφύλαξη.

Όσον αφορά τους δασικούς χάρτες η παράταξη επισημαίνει πως ενώ είχε υποσχεθεί σε προηγούμενο συμβούλιο ότι θα φέρει κείμενο -διαμαρτυρία του Δήμου, δεν ετέθη το θέμα. «Θυμίζουμε ότι είχαμε καταθέσει πρόταση προς ψήφιση, διαμαρτυρόμενοι για πολλές παραλείψεις και αδικίες του Νόμου. Σε ερώτησή μας για το αν έχουν σταλεί τα προβλεπόμενα έγγραφα εμπροθέσμως στην Κτηματική υπηρεσία, μας απάντησε πως έχουν σταλεί τον Ιανουάριο του 2017 στην Εταιρεία Εθνικού Κτηματολογίου & Χαρτογραφήσεων σχετικά με «οικιστικές πυκνώσεις», σημειώνει.

Ερώτηση υπεβλήθη σχετικά με το ΣΧΟΑΠ Μαραθοκάμπου και σε ποια φάση βρίσκεται η ολοκλήρωση του, ενώ σχετικά με το αίτημα διαμαρτυρόμενων κατοίκων από την Αγ.Παρασκευή- Νησί η «Δράση» ζήτησε να τηρηθούν οι υποσχέσεις για κατάλληλες μονώσεις και για διασφάλιση της προβλεπόμενης χημικής επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού.

Τέλος η παράταξη έθιξε το θέμα της μη παραχώρησης  προβλεπόμενου κι από το Νόμο χώρου, στην αξιωματική αντιπολίτευση, προς τον Δήμαρχο και τους επιτελείς του. «Ας ελπίσουμε ότι μετά από 2,5 χρόνια θα τηρηθούν οι υποσχέσεις τους. Μετά από πολλές προσπάθειες ορίστηκε και η καθιερωμένη από την παράταξη μας μηνιαία συνάντηση με τον Δήμαρχο», καταλήγει η «Δράση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required