25 Απρ 2017

Μία εξαιρετική «πρέσβειρα» προβολής του Ευπαλινείου Ορύγματος – Η υπουργός Πολιτισμού ξενάγησε Δανούς περιπατητές (Βίντεο & Φωτογραφίες)

Φωτογραφία: "Σαμιακόν Βήμα"


Μία εξαιρετική ξενάγηση, από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, στο σημείο που βρίσκεται η βορεινή είσοδος-έξοδος του Ευπαλινείου Ορύγματος, θαύματος της μηχανικής του 6ου αιώνα π.Χ. στο Πυθαγόρειο, απόλαυσαν μερικοί Δανοί περιπατητές που βρέθηκαν τυχαία στην περιοχή Αγιάδες των Μυτιληνιών τη στιγμή που είχε ολοκληρωθεί η επίσκεψη-διέλευση του μνημείου-αρχαίου υδραγωγείου σε ομάδα δημοσιογράφων με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου που το καθιστά πλέον επισκέψιμο καθ’ όλο το μήκος (1.036 μέτρα), της διαδρομής του.








Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"




Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"


Η υπουργός Λυδία Κονιόρδου, με την άδεια του προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου-Ικαρίας Παναγιώτη Χατζηδάκη (απαραίτητη όσον αφορά θέματα ασφάλειας αφού η σήραγγα, ακόμη, δεν έχει επισήμως ανοίξει για το κοινό), οδήγησε η ίδια τους επισκέπτες στην βορεινή είσοδο της σήραγγας και με εξαιρετική χρήση της αγγλικής γλώσσας, με τους κατάλληλους όρους που απαιτούνται για να εξηγηθεί η κατασκευή του έργου (θα το διαπιστώσετε παρακολουθώντας το απόσπασμα βίντεο του «Σαμιακού Βήματος»), που απαθανάτισε τη στιγμή και με τις σχετικές φωτογραφίες. Οι Δανοί φίλοι της Σάμου ενθουσιάστηκαν από την παραστατικότητα και τις γνώσεις της υπουργού γύρω από την ιστορία και λειτουργία του μνημείου. Ένιωσαν ιδιαίτερη τιμή και δήλωσαν ευτυχείς που είχαν την τύχη να έχουν μια τόσο ιδιαίτερη όσο και μοναδική ξενάγηση!

Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"


Παρακολουθώντας με προσοχή την περιγραφή από την υπουργό Λυδία Κονιόρδου


Η υπουργός με την αρχηγό του γκρουπ των περιπατητών Σουζάνα Τόμσεν και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Σάμου, πύραρχο Παναγιώτη Κοτρίδη

Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου εξερχόμενη του Ευπαλινείου Ορύγματος





Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required